לצאת ממערכת לפני שקורה משהו?

תאריך פנייה: 26.08.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מ
חוסר ביטחון כסיבה לפרידה
26.08.2011 • 18:26

אני אומרת את הדברים האלה רק מפני שהוא אמר אותם לי.אני יותר חכמה והרבה יותר מוצלחת ממנו. והוא מרגיש חסר ביטחון ומפחד שאני אעזוב אותו ולכן הוא נפרד ממני. "אם לא אני הייתי נפרד אני יודע שאת היית נפרדת ממני תוך זמן קצר". - דבר אשר לא נכון !! אני אוהבת אותו מאוד!! ולומדת ממנו המון.האם זה הגיוני שחוסר ביטחון זה מה שיקבע?? הוא לא אמור לקבל ביטחון מזה שמישהי "כמוני" מעוניינת בו??האם ישנה דרך לפתור את העניין? אני יודעת שאני יכולה לעשות לו רק טוב וגם הוא לי. תודה

ד"ר אורן חסון
להקדים רפואה למכה?
29.08.2011 • 00:19

מ יקרה,
יתכן שכך הוא חושב. חוסר ביטחון באמת גורם לאנשים להרגיש כך. אני לא יודע אם היה משהו ששידרת, או שזה הגיע לגמרי ממנו, אבל זה קורה, וראיתי אנשים (גברים ונשים) שהחליטו לצאת ממערכת כי רצו להקדים רפואה למכה. בין אם בצדק, ובין אם לאו. מצד שני, יתכן גם שזה תרוץ שגורם לו להרגיש טוב עם עצמו, בכך שהוא אומר לך שאת מוצלחת מאד למרות שהוא החליט לעזוב אותך, והחליט שאת לא מתאימה לו. בין אם כי את טובה מדי בשבילו, ובין אם כי משהו לא מסתדר לו. מה מהשניים נכון יותר? – אין לי מושג. אני רק יכול לומר שכל אחת מהמחשבות הללו גורמות לו להיות בן זוג פחות מוצלח עבורך. במקרה הראשון כי זו מחשבה שעלולה לחזור אליו שוב ושוב ולגרום לו להיות בן זוג מאד לא יציב (אלא אם הוא יעבור טיפול, או שתעשו זאת ביחד), ובמקרה השני – כי הוא מעריך שגם אם את מוצלחת מאד, הרי אינך מתאימה לו. ובסופו של דבר, לא מספיק שאת יכולה לעשות לו טוב (וכאן אנחנו מדברים על המקרה הראשון), צריך שגם הוא יוכל לעשות לך טוב (מה שנכון לשני המקרים).

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083