לצאת מאובססיה: פנטזיות אחרות

תאריך פנייה: 05.09.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ניקי
אובססיה
05.09.2006 • 17:32

שלום,
אני בת 18 ויש בחור שאני אובססיבית לגביו לחלוטין. התנשקנו פעם אחת, ולא ממש דיברנו מאז, רק אמרנו שלום אחד לשני כמה פעמים והוא הצליח להבהיר לי שהוא לא רוצה. אני לא רוצה להשיג אותו, או להיות איתו (אני מתכוונת, אני רוצה, אבל לא זו המטרה כי אני מודעת לכך שזה לא יקרה). פשוט נורא קשה לי להיות איתו באותו בסיס, למרות שאנחנו דיי רחוקים פיזית אחד מהשני יוצא לי לראות אותו מידי פעם וכל פעם זה מכניס אותי לאשליות חדשות (רק להסתכל עליו גורם לי לחשוב על זה ולחזור למחשבות האובססיביות).זה נורא מוזר לי, כי דיברתי איתו חצי משפט והתנשקתי איתו חצי שניה, איך יכול להיות שאני כל כך מתאבססת על העניין וכבר שבועות לא מצליחה לרדת מזה?ואיך אני אצליח לגרום לעצמי לעזוב את זה?מקווה לתשובה, ותודה.

ד"ר אורן חסון
לצאת מאובססיה על-ידי פנטזיות אחרות
07.09.2006 • 01:24

ניקי יקרה,
אני חושב שאפילו איבחנת נכון את הסיבה לאובססיות שלך – האשליה שאולי זה יתממש. זה יעבור לך, וזה בטוח עניין של זמן. אם את רוצה לזרז את התהליך, אולי כדאי שתתחילי לחשוב על אלטרנטיבות, כלומר, לחשוב על בחורים אחרים. חפשי כאלה שיכולים למצוא חן בעינייך, והתחילי לפנטז עליהם. לא על אחד (כדי לא להחליף פנטזיה באחרת), אלא על יותר מאחד. תהליך ההדמייה הזה, יכול לגרום לך להפסיק לראות אותו כגורם כל כך חשוב בחייך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083