למידה והתפתחות בזוגיות

תאריך פנייה: 21.04.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
yb
בהמשך לתשובתך אלי "הזוגיות שלנו"
21.04.2005 • 10:58

גם אני מכירה את נושא החוזה הבלתי כתוב, ואפילו הסברתי לו את זה, עוד לפני שלוש שנים וחצי, כשהיינו חצי שנה יחד. אנחנו בני 29-30. כרגע הוא מרוויח יותר ממני, כי הוא שכיר שהתקדם (יפה מאוד) לתפקיד ניהולי, ואני מקימה עסק. גם אני מביאה משכורת שאינה של שכירה, אלא נמוכה משלו רק ב-5000-7000 ש"ח בערך (וככל שיהיו לי יותר לקוחות, עוד נניח 2-3, זה יתאזן).הוא לקח על עצמו את תפקיד מנהל הכספים, גם בבית וגם בעסק. אני מבינה איפה זה מעמיד אותי, אבל האמת היא , שמאז שהוא מנהל את זה, אין לי מינוסים בחשבון המשותף, לא של העסק ולא שלנו. והוא לקח גם את ניהול הכספים בעסק על עצמו ואת כל החלק הטכני של ארגון אביזרי משרד (פקס, מחשב וכו') לעסק, והחלטות כמו מתי לצאת מהבית וכו'. הוא גם בעל יכולת ניהול משא ומתן מעולות (זה בערך מה שהוא עושה כל היום בעבודה), ולכן הוא יכול להשיג את המחירים הטובים ביותר של הדברים האיכותיים ביותר. החלטות שגויות שהוא מקבל מדי פעם, הן לא מאוד משמעותיות (מגהץ שהתעקש על מחיר זול, התברר כלא טוב אחרי שימוש מועט), ויש כמה החלטות שאני לא מסכימה איתו. מנסה לשכנע ולא מצליחה לפעמים, ויש פעמים שכן. בקיצור, איך נהיים COMPOTENT במצב כזה?החלטות עסקיות של העסק שלי אני נותנת לו לנהל, כי אין לי מושג, ואני כרגע שוחה במים לא מוכרים, ודומה שהוא מכיר יותר איך לנהל "עסקים של גדולים", למרות שגם הוא שכיר.מה עושים?

ד"ר אורן חסון
למדי
22.04.2005 • 00:45

yb יקרה,
שאלת אך הופכים להיות מיומנים יותר? פשוט - לומדים. אם כרגע הוא יעיל בדברים בעלי ערך רב, ובכלל זה החלטות עסקיות הנוגעות לעסק שלך, אולי מוטב לתת לו לנהל אותם, אבל גם ללמוד ממנו תוך כדי כך. אם הוא טוב בעניינים האלה, נסי להפוך אותו למורה טוב. ויחד עם זאת, לקחי על עצמך מטלות בהדרגה. ספרי לו שאת רוצה יותר אחריות, עשו תכנון של החלוקה ביניכם של הדברים בעתיד, והסבירי לו שאת רוצה לקחת על עצמך את האחריות על הדברים האלה בהדרגה. כאשר יש משהו שאת חושבת שאת יכולה להיות אחראית עליו, קחי עליו אחריות, והסבירי לומראששיצטרך להתאזר בסבלנות, ולתת לך גם לעשות טעויות כדי ללמוד. אבל קחי לך את הדברים לאחר שאת כבר מכירה אותם ויודעת מה את צריכה לעשות, כך שהטעויות שתעשי תהיינה קטנות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083