למה טוב לך? - פורום זוגיות

תאריך פנייה: 27.02.2022 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
רוני
תוהה לעצמי
27.02.2022 • 11:02

שלום
מקווה ששלומך טוב.
אני גרושה פלוס ארבעה ילדים מקסימים.
גרושה כשנה וחצי.
נמצאת בזוגיות כחצי שנה.
לאחרונה נחשפת לתגובות כמו איך אני שמחה בשבילך. איך אתם נראים מאושרים.
התחושה שלי כאילו ממש מוזר שאישה גרושה עם ילדים ממשיכה!
מבחינתי אני רווקה עם ילדים ומצאתי זוגיות טובה.
לא מבינה למה תגובות כאלו,תחושה של שמחים בשבילי.
למה אין אחריי פרק א פרק ב?
מנסה להבין את תפיסת החברה שלנו.
או שזה רק הפיענוח העצמי שלי. ולא תמיד מוצאת את התגובה של עצמי כלפיי הרמירוצ האלה. הדבר היחיד שיצא מםיי הוא" כן, ממשיכים הלאה"

ד"ר אורן חסון
למה בעצם זה "לא מובן מאליו"?
27.02.2022 • 22:44

רוני יקרה,
שלומי טוב. רוב הזמן, כלומר... אבל ככה זה אצל מי שטוב לו בדרך כלל. תודה!אני לא בטוח אם זו תמיהה של אחרים ו/או פליאה שטוב לך, בגלל שאת גרושה. זה נשמע יותר כמו "היה לך לא קל, ואיזה יופי שטוב לך עכשיו!", שאולי היה יכול להיות נאמר באופן דומה, ועם כוונות דומות, לו היית הרבה זמן רווקה ללא קשר זוגי.את צודקת בכך שיש באמירות האלו לא רק שמחה בשמחתך, אלא גם סוג של מחשבה ש"זה לא מובן מאליו" שטוב לך, שאולי הרבה פחות נהוג לומר כאשר החיים היו תמיד מאירים אליך פנים. ואם זה נאמר במקרה הזה (כאשר החיים תמיד מאירים לך פנים), אז אולי זה מגיע מתוך תפיסת העולם של האומר, שהיא שהחיים לא פשוטים, ושזה לא מובן מאליו שהחיים מאירים לך פנים.אם לסכם, יתכן שיש כאן שלושה מרכיבים מעבר לשמחה בשמחתך: השאלה אם החיים האירו לך פנים, לדעתם, לפחות; העובדה שיתכן שהם פסימיים ביחס לחיים (שלהם ובכלל) ולכן מתפלאים כשהם רואים שזה אחרת אצל מישהו; ונסיון הפרשנות שלך, כשאת תוהה אם זה בגלל התדמית שלהם עליך, או בגלל התדמית שיש להם על החיים של עצמם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083