למה היא עזבה? פגיעה באגו או אהבה?

תאריך פנייה: 26.10.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
חסוי
שאלה על עצמי
26.10.2011 • 17:44

לפניי שנה הייתה לי חברה במשך שנתיים ולמרות כל הזמן שהיינו ביחד לא ראיתי את עצמי ממשיך איתה הלאה ותמיד אמרתי לעצמי שהקשר הזה יגמר מתישהו וזה רק עניין של זמן, תמיד היינו רבים ונפרדים ותמיד היינו חוזרים להיות ביחד עד שזה ניגמר סופי וזה בא מהצד שלה. אחרי שנה כימעט אחרי שכבר היו לי מערכות יחסים עם אחרות אני עדיין לא מפסיק לחשוב עלייה ורק המחשבה הזאת שהיא אולי עם גבר אחר משגעת אותי. מה זה אומר עלי? סוג של אובססיה? ואם זאת אהבה אז למה לא ראיתי את עצמי ממשיך איתה את הקשר? לא יודע כמה מה לחשוב.. אני משתגע

ד"ר אורן חסון
מישהי שגם אתה תרצה מאד
28.10.2011 • 15:11

חסוי יקר,
יתכן מאד שזה לא אהבה, אלא פגיעה באגו. זה משהו שאתה צריך לחשוב עליו היטב יותר. אנסה לתאר תרחיש אפשרי, שלפיו אולי קרו הדברים, ואם הוא נכון, אולי זה יסדר לך את המחשבה. אחרי הכל, לכאורה אתה היית החזק בקשר, לפחות בתפיסה שלך, כי היית די בטוח שאתה לא רוצה בו כקשר לחיים. אבל בסופו של דבר – היא זו שהחליטה לסיים את הקשר. מבחינתה בצדק, ולו רק כי לא רצית מספיק. אלא שכאשר היא החליטה שלא מתאים לה, גם אם משום שלא רצית מספיק, המידע שנתת לעצמך הוא שאולי לא היית מספיק טוב בעיניה, וזו היא פגיעה באגו. מכיוון שהתיקון המושלם בעיניך הוא שהיא תחזור בה, המחשבה על כך יוצרת בך אובססיביות.זה אולי קצת פשטני, כי בצד זה אולי גם יש לך תחושה שהנה היתה מישהי שבאמת רצתה אותך, אולי בניגוד למערכות יחסים אחרות. אולי זה אפילו נכון, אלא שהיא לא רצתה אותך כשאתה לא רוצה אותה מספיק. ואולי חסרה לך התחושה הזו, של מישהי שרוצה אותך כפי שהחברה לשעבר שלך רצתה אותך.העניין הוא שאם לא רצית אותה מספיק אז, אני חושב שאתה צריך להניח לאגו, הן למענך והן למענה, ולמצוא מישהי שתרצה אותך מאד, אבל שגם אתה תרצה אותה מאד.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083