לימודי טיפול זוגי: מסלולים והכשרה
סטודנטית
לימודי יעוץ זוגי
⌄
שלום
דוקטור חסון,אני מעונינת לעשות הסבה מקצועית לתחום היעוץ הזוגי. אינני מעונינת בלימודי משפחה אלא בלימודי יעוץ נישואים בלבד המעניקים תעודת הסמכה ליעוץ זוגי.קצת הלכתי לאיבוד משפע המידע באינטרנט. אשמח אם תוכלי לכוון אותי למוסד מוכר המספק לימודים פרקטיים עם תעודת הסמכה שאיתה ניתן לצאת ולעבוד בתחום.אני מעונינת לעבוד כיועצת במוסד כמו קופת חולים . מהן הדרישות בעצם היום? איזו תעודה ומטעם מי צריכה להיות לי?תודה רבה על היעוץ
ד"ר אורן חסון
היכן ללמוד טיפול זוגי?
⌄
סטודנטית יקרה,
אני לא יודע מה את לומדת, ואולי את שואלת את האדם הלא נכון. אני מניח, הרי, שלא תלכי בדרכי. אני עצמי הלכתי להיות ביולוג והתמחיתי בתקשורת בעולם החי לפני ששיניתי את דרכי לכיוון הטבעי מבחינתי, אבל חריג מבחינתם של מרבים המטפלים בארץ, שהוא פסיכולוגיה אבולוציונית. משהו שלצערי לא מלמדים בארץ, לא באופן תאורטי, וגם לא באופן יישומי וטיפולי, למרות היות התחום תחום מדעי לכל דבר. אבל יש כמה מסלולים ברורים ומקובלים לעיסוק ביעוץ זוגי. הפשוטים ביותר והמקובלים ביותר הם לימודי פסיכולוגיה, והליכה לכיוון של פסיכולוגיה קלינית והשתלמות בטיפול זוגי, או לימודי עבודה סוציאלית, והשתלמות בפסיכותרפיה במוסדות מוכרים, והשתלמות בטיפול זוגי. יתכן שגם תואר בתחום טיפולי אחר, כמו יעוץ חינוכי, יכול לזכות אותך בזכות ללמוד פסיכותרפיה.לאחר קבלת תעודה של פסיכולוגית קלינית, או פסיכותרפיה, כלומר, לאחר סיום הסטאז', תוכלי לעבוד גם במוסדות כמו קופת חולים.