לחצים וחרדות בזוגיות

תאריך פנייה: 25.06.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
צפיר גולן
קצב איטי וקצב מהיר בזוגיות
25.06.2005 • 20:41

שלום רב
יש לי חברה שנתיים ובמהלך הזמן הזה לכאורה הכול היה טוב ביננו.במשך כמה חודשים אחרונים התחלנו להרגיש לא טוב ביחסים.בגדול פתאום לא היה כיף יותר ביחד,מה שאני הרגשתי זה שמהצד שלה לא קיבלתי יותר חום ואהבה כאילו אפטיות מסוימת ואני באופן אינטואטבי ניסתי לתת יותר חום ואהבה וגם לשאול מה קרה ולמה היא ככה מתוך הרגשה שאולי נצליח לפתור את הבעיה ביחד.גם היא מצידה ניסתה לעלות על הבעיה אך בתחילה ללא הצלחה.באחד השיחות היא בקשה ממניפסק זמןבטענה שיש לה בעיה שהיא לא מצליחה להביע את עצמה בקשר ואני זה שתמיד מקדים אותה בכול דבר והיא לא מצליחה לעקוב אחרי הקצב שלי בזוגיות. ושבמהלך פסק הזמן הזה שאני לא אתקשר אליה כדי שהיא תוכל לחשוב עם עצמה על מה גרם לה להגיע למצב שהיא איננה יכולה להביע אלי רגשות ומדוע היא פתאום נתקעה עם הרגש.עכשיו אנחנו לאחר חודש הפסקה כבר ומדברים רק בשיחות שהיא יוזמת.ומה שהיא הצליחה להבין זה שאני לא סבלני אליה ולא נותן לה את הזמן שלה בקצב שלה.אני מצידי יודע שהיא צודקת אך לא יודע איך לרסן את עצמי ואת הפגנת החיבה והאהבה שלי אליה מהסיבה שאני כול כך אוהב אותה ורוצה אותה גורמות לי לאבד שליטה והרבה פעמיים אני לא מחכה שדברים יבואו ממנה ויוזם אותם מעצמי וזה מה שגורם לה לתיסכול.במשך החודש הזה אני סובל סבל שכבר אינני יכול לנשוא מכיוון שאני כול כך רוצה לראות אותה ולדבר איתה שאינני מצליח לחשוב או לעשות שום דבר אחר והכי גרוע שאני יודע שאני צריך לרסן את עצמי אך הזמן הזה לבד לא עוזר לי כי אני חושב שאני לא יכול לעשות את זה מחוץ לקשר בזמן ההפסקה.ברצוני לציין כי אין ביננו מחסור באהבה שנינו רוצים להיות ביחד אך בגלל שהיא כול כך איטית וסגורה בזוגיות ואני יותר אמפולסבי ופתוח נותר מצב שלא טוב לה ולא לי.עוד דבר חשוב זה שבגלל חוסר ההבעה שלה בקשר יצא שלא רבנו אף פעם ופתאום זה התפוצץ עלינו בבת אחת.מה עלי לעשות איך ללמוד לרסן את עצמי והיא איך היא תלמד להיות יותר אסרטיבית בקשר האם זה מקרה שיעוץ יכול לפתור?

ד"ר אורן חסון
הקטנת לחצים וחרדות
25.06.2005 • 22:21

צפיר יקר,
אבל אתה מתאר רק חלק מהתמונה, את זו שלך. יכול להיות שיש חלקים אחרים, שקורים אצלה, במחשבות או במציאות, שאותם אינך מכיר. לכן, אולי לא כל ה"אשמה" מוטלת עליך, אלא שאתה לא יכול לדעת. לא מבלי ללחוץ אותה יותר, מה שלא יועיל לך.אבל בהחלט יכול להיות שמה שקרה הוא מה שתארת, והלחצים והחרדות שלך גורמים לך להתנהגות אובססיבית כלפיה. טיפול פסיכולוגי או פסיכיאטרי אמורים לעזור לך להקטין לחצים וחרדות, ולכן להקטין גם את הלחץ שלך עליה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083