לחץ נפשי בזוגיות: מה לעשות?

תאריך פנייה: 22.07.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
יעל
תגובה
22.07.2013 • 16:07

הוא השתנה מבחינה בריאותית, וגם נפשית. הוא נהיה יותר קצר רוח מבעבר (גם בעבר היה לאחרונה זה החמיר כנראה הגיל עושה את שלו??) אבל מה הקשר בלהקשיב מספר משפטים בלבד לאישה שכה רוצה לשתף אותו? מי הכי קרוב לאישה ומי הכי קרוב לבעל??. אצטט את דבריו: "לא מעוניין לשמוע, יש לי את הצרות שלי, ולאחרונה אני שומע יותר מידי מחלות פעם זה בן, פעם זה כלה, פעם זה נכד, נמאס לי ואני בעצמי מבלה יותר מידי בקופ"ח לאחרונה..). אני מבינה אותי, אבל הנקודה הוא שהוא לא מכבד ומקשיב לי, רק מה שמעניין אותו אישה צריכה לספר לבעל?? וכולו 3-4 משפטים מתוך 24 שעות ביממה? זה נחשב להמון?? . מדוע כשהוא סיפר לי או אם יספר לי משהו שלא יעניין אותי - אני לעולם אבל לעולם לא אבלום אותו ואתן לו חופש ביטוי, אז אם כך נעשה דבר כזה: הוא יסתום לי את הפה ואני יסתום לו. זה מש אידיליה. אני חושבת הקרבה למען הבן זוג זה מראה על אהבה. אם אתחיל לכתוב לך בפורום איזה דברים אני מקריבה עבורו על חשבוני - הדף יהיה צר מלהכיל. אולי עם הגיל אנשים מתחיל יותר לאהוב את עצמם?? זה לא סוג של אגוהיסטיות?? אם זה היה ההיפך, גם אם זה לא יהיה נעים לי ולא מעניין אותי ואפילו עד כדי סבל - לא אמנע ממנו , כי עלי לכבדו, כי יש לו צורך לשתף. אז מדוע שלא יהיה הדדי.??. האם בעל הוא לא אור להיות חבר-נפש?? או תפקידו רק לעזור להביא ילדים, ולהביא משכורת?? . יש דברים שאני לא מעוניינת לשתף חברה שזה מתאים לשתף את הבעל וכן ההיפך. מה יקרה אם הבעל יסבול אותי 2 דקות?? אולי באמת עלי להתחיל לחקות אותו בכדי שזה יהיה הדדי, אתחיל לעשות רשימה: מה מענין אותו ומה לא וגם אעשה לו רשימה מה מענין אותי ומה לא. כך, שלא יהיה בינינו חופש ביטוי, כל דבר נחשוב פעמיים לפני מה שאנו מוציאים מהפה. ממש אידיליה. במחשבה שנייה, אולי העצבים של בעלי חלשים שאין לו כבר סבלנות .. הוא גם לא בריא כ"כ פיזי: סוכר ועוד, אולי זה תורם לנפש להיות קצר רוח. אין לי, אלא באמת להשתנות ולהתנהג בהתאם. בכדי שזה יהיה הדדי. ומדוע שזה לא יהיה הדדי, כך יבין מה אשתו עוברת... אני פשוט אחקה אותו ואתנהג בדיוק כמוהו, אבל בדיוק. ונראה אם זה טיפ לזוגיות טובה .

ד"ר אורן חסון
שינוי ולחצים נפשיים
23.07.2013 • 12:02

יעל יקרה,
את מאד כועסת עליו, אבל כעס רק ירחיק אותו. את רוצה לנהוג בו באותו אופן, כדי "שיבין" איך זה להיות פגוע, אבל עם רגישות היתר שלו עכשיו, ואולי עם ההסתגרות שלו בעצמו של עכשיו, זה רק ירחיק אותו יותר.את רואה שחל שינוי. הוא נתון ללחץ נפשי רב יותר מבעבר, וזה משפיע עליך לרעה גם. אולי כדאי שתלכו לייעוץ זוגי, כדי להתמודד עם הלחצים האלה. יתכן מאד ששניכם זקוקים לזה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083