לחץ זוגיות: טיפול בחוסר נוחות בקשר

תאריך פנייה: 05.02.2011 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
ר
רווקות
05.02.2011 • 23:25

שלום,
אני בת 26, אף פעם לא הייתה לי זוגיות רצינית וארוכה, היו לי חברים, אבל לתקופות קצרות מאוד של עד ארבעה חודשים, כשהייתי בקשרים תמיד הייתי לחוצה ונמנעת מבחינה אינטימית , לא הרגשתי בנוח, הרגשתי שאני לא "אני" שאין לי חופש, שאני צריכה "ספייס" ובסופו של דבר הייתי מרגישה הקלה כשחזרתי להיות לבד, בדרך כלל אני יזמתי את הפרידות. בדרך כלל לוקח לי הרבה זמן לפתח רגשות כלפי מישהו וזוגיות נתפשת אצלי כסוג של עול, אני פשוט לא רואה את עצמי מרגישה טוב בתוך מערכת זוגית ומתחילה לחשוב שזה פשוט לא מתאים לי, שאני לא בן אדם זוגי, אני אוהבת את הלבד שלי, את השקט, לא מבינה איך זה יעשה לי טוב לחלוק עם מישהו את החיים שלי, אבל מצד שני אני כן רוצה להרגיש טוב בתוך מערכת זוגית, כן רוצה למצוא אהבה, אני מרגישה שאני מפספסת משהו טוב שאין לי גישה אליו ולא יודעת איך לפרוץ את המעגל הזה, אני מרגישה לא בוגרת רגשית מהבחינה הזו ולא ממש יודעת מה לעשות, ברור לי שהבעיה נמצאת אצלי, אני נראית טוב והדימוי העצמי שלי גבוה, אני כנראה פשוט לא באמת רוצה ומפחדת להיכנס לזוגיות, האם יש לך עצה בשבילי?

ד"ר אורן חסון
אי הנוחות של קירבה לאדם אחר
06.02.2011 • 00:15

ר יקרה,
מצד אחד, אני מבין את הצורך שלך להיות לבדך. מצד שני, קיים הלחץ הסביבתי האומר שאם את לא בזוגיות, את לא "מצליחה", ואת מחפשת את דרכך באמצע. לכאורה – עושה רושם שאת חזקה ועצמאית מספיק, כדי להיות מסוגלת לעשות את מה שאת רוצה, ולכן את לא צריכה להתחשב בצורך להתאים למוסכמות החברה.אלא שהעניין הוא בכל זאת לא פשוט כל כך. אחרי הכל, אנחנו כן בנויים להיות זוגיים, לפחות מדי פעם. ואצלך, גם ה"מדי פעם" לא מרגיש לך טוב, ואת לחוצה ונמנעת מאינטימיות. מה שאומר שיש לך בעיה נפשית כלשהי, למרות הדימוי העצמי הגבוה. כדאי לטפל בזה, ולו רק כדי להבין מדוע, וכדי להתגבר על הפחדים מקירבה, מרגשות או מתלות. בין אם תבחרי אחר כך לחיות בזוגיות ובין אם לאו – שזו תהיה בחירה שלך, ולא אילוץ הנובע מחרדות ומקושי נפשי הקשור לקירבה לאדם אחר.לכן, ההצעה שלי אליך היא ללכת לטיפול, כדי לטפל בדברים הללו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
ר
אי הנוחות של קירבה לאדם אחר
07.02.2011 • 23:09

תודה על התשובה,בעבר הייתי כבר כמה פעמים בטיפול לתקופות ארוכות (יותר משנה), אבל אף פעם לא טיפלתי ממש בבעיה הספציפית הזו, על איזה טיפול היית ממליץ לבעיה הזו?

ד"ר אורן חסון
להתקרב, ולהרגיש יותר בנוח עם זה
07.02.2011 • 23:32

ר יקרה,
אם נצא מתוך הנחה שאין לך קושי להגיע ליצירת קשר ראשוני, אלא בעיקר להישאר בו (אם הוא שווה), העניין פשוט יותר מבחינת הגדרת הטיפול. מכיוון שאז עדיף לך לעבוד עם מי שמנוסה גם ביחסים ובתקשורת, במקביל ליכולת להתמודד עם הפחדים והספקות האישיים. אם את גרה באזור המרכז, את מוזמנת ליצור קשר איתי. אם לא, או אם תבחרי אדם אחר - חפשי מטפל שעובד גם עם זוגות, ולא רק בטיפול פרטני.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083