הזמן הנכון לאהבה - מה לעשות?
בת 34
זוגיות, חתונה , ילדים, אהבה...
⌄
אשמח לייעוץ...אנחנו שנינו באמצע שנות ה 30. עוד רגע חצי שנה ביחד, וגרים ביחד כמעט חודשיים.. הכל קרה דיי מהר - לא בטוחה אם מהר מידי או לא...אני אוהבת אותו, פשוט לפעמים קשה לי... שנינו לא מצטיינים בתקשורתיות, רק שאני יותר מודעת לזה ולחשיבות של תקשורת ומנסה להסביר לו ורוצה שהוא יהיה פתוח וישתף וידבר, אבל הוא לא ממש משתף פעולה... עד עכשיו הוא פשוט אמר שככה הוא - לא מהסוג שמדבר על הכל ומספר הכל וזהו.. עכשיו הוא טיפה "מתרכך" וניראה לי שמבין את החשיבות של זה, אני פשוט לא בטוחה כמה זה ישנה משהו ואני פוחדת, כי אם לא נדבר ונספר - גם את מה שלפעמים קשה - איך נשרוד ביחד...?ולצד זה - לצד זה יש אהבה. הוא מאוד אוהב ומפנק ומחבק כל הזמן והעניים משדרות חום ואהבה, וטוב לי איתו ברגעים האלה...ו... אני כבר ממש רוצה ילד... :-) ותוהה כמה עוד לחכות, האם זה מוקדם מידי, האם צריך להכיר עוד קצת, לחיות עוד קצת ביחד...הרצון לילד לגמרי וממש בוער לי בעצמות וכל הזמן כל הזמן במחשבות שלי.....מה אתה חושב...?
ד"ר אורן חסון
דרך ביניים
⌄
בת 34 יקרה,
מבלי להכיר אתכם היטב, לא אוכל לומר לך אם עכשיו זה הזמן הנכון. מצד שני, אני מבין את הרצון העצום שלך, אבל גם מבין את הסכנה שיש בו לאיבוד קור הרוח. ואת מבינה... מצד שלישי, מי צריך קור רוח כאשר מדובר באהבה? :-)לכי בדרך ביניים... כלומר, קצת פחות מהר מכפי שהרצון הרב שלך לוחץ. בדקי איך אתם מתמודדים בחלוקת התפקידים, במאמץ משותף, בהגעה להבנות, ובזמני לחץ, עד כמה שיש. אם אתם במצב סביר ומעלה, אז לכי על זה.ולגבי התקשורת – זה משהו שאפשר ללמוד. ששניכם יכולים ללמוד. אם אתם מוכנים ללמוד זאת ללא פחדים וחרדות מפני טלטלות בקשר, לכו ליעוץ זוגי שישים דגש על הבטים של תקשורת. לפעמים מדובר בתהליכים ובטכניקות פשוטים, שיעזרו לכם להבין טוב יותר זה את זו, ובעיקר, להרגיש בטוחים יותר זה בזו.
דלית
דרך ביניים
⌄
הי, מצבי די דומה למצבה של הכותבת. אני בזוגיות של כשנה (בת 31) ובן זוגי כבר החל לדבר על חתונה, רכישת דירה, ילדים וכל היוצא מזה. אני מאוד אוהבת אותו ומאוד רוצה להינשא לו אבל מרגישה שאני צריכה עוד להכיר אותו בתחומים נוספים לפני שאנחנו לוקחים את הצעד הזה. למשל, אנחנו לא גרנו ביחד ואני לא יודעת איך ההתנהלות הכלכלית שלו ועד כמה היא שונה משלי. זה נושא שמאוד משמעותי בעיני בייחוד בגלל שכמו שנישואין זו מחוייבות, כך גם רכישת דירה (משכנתא) ואני לא יודעת איך בכלל להתחיל שיחה שכזאת ומה עליי לקחת בחשבון. האם יש לך עצות בעניין?
ד"ר אורן חסון
לאשר רצון משותף
⌄
דלית יקרה,
מצבך דומה, אבל גם קצת הפוך. שתיכן רוצות להמתין, כדי לוודא שאתן עושות את ההחלטה הנכונה, אלא שהצורך שלה בילד, עכשיו, חזק משלך. לכן את שקולה יותר. ואת צודקת. כלומר, אם את רוצה לבדוק את הזוגיות שלכם, כדאי שתנסו את הביחד קודם. אלא אם הזמן לוחץ גם לך, ואת סומכת עליכם שגם אם תהיינה בעיות, הן לא תהיינה חמורות מדי.את רוצה לדבר איתו על להתנסות, נכון? אז עשי זאת. אבל מכיוון ששניכם באותו כיוון, אין סיבה להתמהמה. גם אם זה יעלה לכם באי נוחות ובהפסד כלכלי מסויים (אני לא יודע איך ההסדר הנוכחי שלכם), כדאי אולי להקדים ולעבור למגורים משותפים, אצלך אצלו או בנפרד, שיאשר לכם את רצונכם המשותף לחיות ביחד. ("שיאשר", לא "שייבחון"....) ומוקדם, שלא למרוח את זה, כי זה עלול לתסכל אותו אם הוא רוצה להקדים.