לחץ בזוגיות: איך להפחית אותו
דן
לא נמשך לבת הזוג שלי
⌄
אהלן,אני בן 30, ויוצא עם בת זוגתי כבר שנה. זה הקשר הארוך הראשון שלי.אני לא יודע אם זו הסיבה או לא, אבל היא בעלת מבנה גוף מלא, ולדעתי בגלל זה אני לא תמיד מצליח להמשך אליה. אני מנסה לעבוד עם עצמי כדי למצוא את הדרך כן להמשך אליה כי לדעתי זה עלול להוות מכשול בעתיד הרחוק, ואולי אפילו הקרוב.לפני כחצי שנה היא התחילה ללכת למכון כושר, וניסתה לשנות הרגלי תזונה (אחרי הרבה מאוד ויכוחים שהיו לנו). אך אין שינוי מהותי במראה שלה, והיא לא לוקחת את זה ברצינות רבה מידי. אני מוצא את עצמי נלחם מולה כל הזמן בקשר לנושא הזה.לדעתי זה חשוב שבני הזוג ישקיעו בעצמם ובמראה החיצוני בכל שלב בחייהם, כי זה בריא גם לזוגיות (תתקן אותי אם אני טועה).חשוב לי לציין שאני אוהב אותה, וקשור אליה מאוד. עברנו הרבה דברים יחד וזה לא קשר שאני רוצה לוותר עליו.מה לדעתך הגישה הנכונה ביותר שצריך לנקוט במקרה זה?תודה.
ד"ר אורן חסון
הקבלה לא קלה
⌄
דן יקר,
כרגע, עושה רושם שאתה עושה עוול לשניכם. אתה לוחץ עליה, ואולי גם פוגע בה כאשר אתה עוסק בנושא הזה באופן אובססיבי. הכרת אותה כפי שהיא, והתאהבת בה כפי שהיא, למרות הביקורת. אז למה היא צריכה לעשות את המאמץ הזה? אם אתה אוהב אותה, וקשור אליה מאד, האם לא תוכל להמשיך לאהוב אותה גם אם תישאר כפי שהיא? - בודאי שאם תריבו פחות על העניין הזה, היחסים ביניכם יהיו קלים יותר. התאהבת בה כך, ואם היית רוצה שתשנה זאת, קודם כל קבל אותה כפי שהיא, ואל תריב איתה על זה. היא יודעת מה דעתך, ואם וכאשר יהיה לה הכוח הנפשי לעשות זאת, תעשה זאת. ותן לעצמך את הכוח הנפשי להתמודד עם אכזבות מסויימות, אם אתה יכול. הרי עשית זאת בתחילת הקשר שלכם. כרגע, אתה מטיל את כל האחריות על עתיד הקשר שלכם עליה, ועל מהלך שלא קל לה לעשות. קח חלק עליך, גם כן על משהו שלא קל לך לעשות. או לפחות ראה את ההקבלה שבין הדברים. היא תעזור לך לראות ולהבין דברים טוב יותר.