לזכור את האקס לאחר פרידה
אלונה
איך לבחור בין 2 גברים?
⌄
שלום,
לפני כחודש נפרדתי מחבר של כ-4 שנים לטובת מישהו אחר.יש לציין כי האקס שלי היה מדהים והייתה לנו מערכת יחסים טובה מאוד, הבעיה נוצרה כשראיתי תכונות שאין באקס שלי בחבר הנוכחי שלי (שבשבילו עזבתי ת חבר שלי).גם לנוכחי יש חסרונות אך שניהם בחורים מדהימים ואפשר לומר שלא הפסקתי לאהוב את בן זוגי הקודם אלא פשוט חשבתי שאולי יהיה לי טוב יותר ולכן עזבתי לטובת אחר- האם יש לי בעיה להיות שמחה בחלקי? תמיד לשאוף ליותר טוב? הרי זה לעולם לא יגמר.עכשיו טוב לי עם בן זוגי הנוכחי אך אני לא מצליחה להפסיק לחשוב על כך שאולי הייתי צריכה להשאר עם החבר הקודם ולהיות "שמחה בחלקי", לכל אחד יש את היתרונות שלו אם זה באישיות ואם זה בנתונים אחרים (מגורים, השכלה, משפחה וכו) ועם שניהם טוב.אולי אני עדיין חושבת על האקס כי לא עבר מספיק זמן ? אולי לעולם לא אצליח להיות שלמה עם מי שאני ותמיד אחפש עוד ותמיד אעשה השוואות- מפחיד!עדיין אני אוכל לחזור לאקס שלי אבל אני באמת לא יודעת מה להחליט- טוב לי עם שניהם אבל אני כל הזמן משווה ולא יודעת לקבל החלטה וגם קשה להשוות ברגשות כי עם אחד הייתי 4 שנים והקשר האחר טרי (כשלושה חודשים) והתחיל במסגרת "יחסים פתוחים" שאני והאקס שלי החלטנו עליה יחדיו...אני בת 24
ד"ר אורן חסון
לזכור את האקס בקשר הבא
⌄
אלונה יקרה,
"יחסים פתוחים" הם תמיד סיכון של מה שהיה, וזה מה שקרה לך. ואני חושב שלקחתם סיכון שכזה כי משהו לא עבד לגמרי, ולפחות אחד מכם לא היה בטוח בקשר.הדבר השני החשוב לדעת הוא שתמיד, אבל תמיד, כשאת לא בטוחה בצעד שעשית, כל בעיה שנוצרת בקשר הנוכחי תיקח אותך למחשבות על כך שעשית צעד שגוי. ולכן, יותר חשוב מאשר לדעת במי לבחור הוא להשלים עם הבחירה שלך. כך שנראה לי שהעבודה העיקרית שאת צריכה לעשות היא עם עצמך - ללמוד לקבל את מה שיש ואת מה שבחרת.מצד שני, וזה מאד חשוב - די טבעי שאת עדיין חושבת מדי פעם, ואפילו "מרגישה פיזית" את האקס שלך. אחרי הכל, היית איתו ארבע שנים. כמה זה יוצא? בערך שישית מחייך, וכל חייך לאחר הצבא. הרגש והזכרונות שם, ולא פעם דווקא הזכרונות הטובים. אל תיבהלי מהם. הם שם, והם ימשיכו להיות חלק ממך. כמו הלימודים בתיכון, וכמו דברים אחרים, פרט לכך שהם הרבה יותר אינטימיים. זה לא צריך להפחיד אותך. בהמשך הדרך, הם ידעכו, כמו דברים אחרים שהיו בעבר.