להתאהב מחדש: הבדלים בתחושות בזוגיות

תאריך פנייה: 30.01.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
יוני
יחסים אחרי פרידה וחזרה
30.01.2006 • 19:16

שלום
ד"ר חסון.אני וחברתי יצאנו יחד 7 שנים, קבענו חתונה, אך לפתע היתה ירידת מתח ביננו, דווקא לפני החתונה הרגשנו שאנחנו כבר יותר מידי "רגילים" זה לזה, ואולי אבדה ההתרגשות בין שנינו.אנחנו בתהליכי חזרה שוב כדי בכל זאת לערוך את החתונה. אנחנו מרגישים שלאט לאט אנו מתחילים להתאהב אחד בשני אולי שוב, זה מאוד קשה אבל אנחנו מנסים ומשתדלים.1. מה לדעתך עלינו לעשות כדי למצוא שוב את הריגוש והרומנטיקה ביננו? כדי להחזיר אותה.2. בקטע המיני היינו פעם יותר מידי אובססיביים למין, היינו נפגשים לעיתים רק בשביל זה, ואני מודה שלעיתים הייתי עושה המון רק כדי לטעום את החויה המינית איתה, עד שזה נהיה מגעיל, ודי נמאס.איך אנחנו יכולים להחזיר את הקטע המיני ביננו? את החוייה הכל כך יפה ועדינה של מין, לאחר כל מה שחווינו, אני יושזה יהיה קשה אבל נצטרך לעבור את השלב הזה. מה אתה ממליץ לנו?איך אוכל לשבור את המחסום הרגשי שלה? לי אולי יהיה יותר קל לנשק אותה, אבל לה אפילו את זה קשה לעשות, היא עדיין לא מרגישה מוכנה.תודה רבה על העצות. נשמח לקבל ממך הצעות מפורטות כי אנו רוצים אבל זה מאוד קשה.

ד"ר אורן חסון
להתאהב מחדש
31.01.2006 • 01:31

יוני יקר,
יש הבדל בין התחושות הראשוניות של הדלקות בבחורה (מה שאתה קורא אובססיה למין) לבין מה שאתה מרגיש אליה 7 שנים אחר-כך. אם היום אתם רוצים לחיות ביחד, אני מבין מכך שהיום אתם מרגישים יותר מחוייבות, יותר רצון לשיתוף, יותר רצון לרָצות זה את זו, ולכן לזה אתם קוראים "להתאהב מחדש". אבל התחושות הבסיסיות והעמוקות הללו של להיות ביחד, אינן בעוצמה של התאהבות ראשונית, שמלווה בחוסר ידיעה, ובחוסר ודאות. ואם אתם לא מוכנים לזה, ולא מודעים לכך שזה התהליך שבו אנחנו מתאהבים, על השינויים בתחושות כלפי בן הזוג עם הזמן, אז קשה לכם.בדקו את מה שקורה לכם בעדינות, ותנו לרווח שביניכם לעשות את שלו. תנו קודם כל לרגש להתחזק, ולאינטימיות להבנות אחר-כך בהדרגה, דרך נגיעות, חיבוקים וליטופים. וזכור שאצל נשים הקושי העיקרי במיניות טובה הוא פתיחות.ואם תרצו הצעות מפורטות יותר, אני מציע שתצרו איתי קשר. למשל, דרך האתר שלי (בתחתית המכתב).

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083