הפסקת סדנה: מתי לוותר?

תאריך פנייה: 30.01.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
בעילום שם
סדנא
30.01.2006 • 19:45

ד"ר חסון שלום
רב,אני משתתפת בסדנא ליחסים בינאישיים, כי חשתי שאולי תהיה לי הארה, סביבת חברים, הרגשה של ביחד,ותובנות,יש לציין שאין לי הרבה חברות למרות שאני מאוד חברותית, וזה בגללי כי מעטים האנשים שנוח לי בחברתם. כבר עברנו כברת דרך בסדנא ולי אין לי רצון להמשיך, יכול להיות שהדבר קשור למצבי הנפשי, אני מרוכזת בעצמי מסיבות אישיות כעת.וכן אני מרגישה שאני לא מקבלת משהו מהקבוצה, יש כאלה שלוקחים את המקום ב"כוח"-בכי, כעס וישכאלה המשעממים לא רק אותי... ויש כאלה שאורח החיים שלהם לא מדבר אליי,מה קבוצה/סדנא יכולה לתרום?האם אני אפסיד משהו כשאפסיק?אני די טיפוס שמוותר שרע לו או קשה לו כשהמטלה איננה חובה, מה דעתך? ואני מעלה גם שיקולים של כסף, לדוג': עדיף להשקיע במשהו אחר, חבל על הכסף.אולי ציפיתי גם לקבוצה שתחזק או "תרים" אותי ואותם נפשית, וזה לא כך.... הבעיות שלי שלהם נשארות שם.....

ד"ר אורן חסון
אם ומתי לוותר
31.01.2006 • 17:41

בעילום יקרה,
סדנאות יכולות להועיל, ובעקרון אפשר לומר שעשית את הדבר הנכון כשיזמת וחיפשתדרך לשיפור הצלחה אישית. אלא שאני לא יודע מהי הסדנה שלקחת, כמה זמן כבר היית בה, וכמה זמן עוד יש, ולכן אני לא יכול לומר לך אם את עושה את הדבר הנכון כשאת עוזבת אותה. מה שבטוח הוא יש סדנאות שחלק מהאנשים מתחברים אליהן, וחלק אחר לא, ולפעמים גם לא למשתתפים בסדנה. האם את זקוקה הפעם שלא לוותר כשרע לך, ושזה חלק מהלקחים שאולי הסדנה אמורה לתת לך? אין לי דרך לדעת. אני מציע לך להציג את הבעיות שלך בפני מנחי הסדנה, ולשאול לדעתם, ולהחליט בעקבות כך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083