להשתחרר: מגיע לך יותר
נועה
תקועה
⌄
שלום רב.
אני חייבת להבין את עצמי ואת מעשי ביחסים שבינו לבינה.אני בחורה בת 25 מאוד נאה לומדת עובדת אנרגטית..אינטליגנטית..ומשום מה אני מוצאת את עצמי בקשרים שמזיקים לי או שלא מובילים לשום מקום.לפני שנה הכרתי בחור שעשה לי רק רע מבחינה נפשית. בהתחלה הוא אמר לי לא לצפות לכלום מהקשר לאחר מיכן אמר לי שהוא עדיין אוהב את האקסית שלו..משום מה המשכתי להיות איתו בקשר והתאהבתי בו. הוא כבר חזר אליה אבל המשכנו להיות בקשר רומנטי מסויים. הוא הסתיר ממני כל כך הרבה דברים ושיקר לי המון על כך שהוא עוזב אותה בשבילי מה שלא היה נכון. כל כך נסחפתי אחרי מישהו שלא נתן לי כלום חוץ מכאב לב בעוצמה חזקה ביותר שמעולם לא חשתי. התאהבנו אבל הוא כל הזמן לא ידע מה לעשות ועם מי להיות. עד שזה התפוצץ לאחר שגיליתי (לא דרכו) שהוא בכלל לא עזב או התכוון לעזוב אותה.והיום חצי שנה אחרי אני עדיין לא מפסיקה לחשוב עליו.יצרתי איתו קשר אבל הוא קצת מאופק..אני לא מצלחה לנתק אותו. מדוע אני מתעסקת בבנאדם שרק הזיק לי מה אני מוצאת בו..? כולם לא מבינים מה בכלל עשיתי איתו..וגם אני לא..אני תקועה כבר שנה עם אותו בחור בראש..אשמח לעיצה.
ד"ר אורן חסון
להשתחרר כי מגיע לך יותר
⌄
נועה יקרה,
תרשי לי להפנות אותך לשאלה דומה שנשאלתי לפני כחודשיים, ולתשובה שנתתי.http://www.starmed.co.il/Forum/?ForumID=93&MsgID=755804אני יודע שהיום, חודשיים אחרי, זו שפנתה אלי אז נמצאת במקום שונה לגמרי מבחינת הבטחון העצמי שלה, וההבנה שמגיע לה יותר.
נועה
להשתחרר כי מגיע לך יותר
⌄
שלום
ד"ר:קראתי את התגובה שלך לגבי אותה בחורה.הבעיה שלי שונה כיוון שאני הייתי עם בחור שלא נתן לי כלום. אמנם אמר שאהב אותי אבל זה לא שרד ואם לדייק זה נועד מראש לכישלון.(מעולם לא היינו זוג)העיניין הוא שאני מחכה שהוא יצור איתי קשר למרות שאני לא מצפה ממנו להיות חבר שלי או משהו אני פשוט רוצה שהוא יחזר אחרי ויאמר לי מילים יפות כמו פעם כי זה גרם לי להרגיש טוב. וכשאומרים לי שמגיע לי יותר זה לא ממש מנחם גם אם זה נכון כיוון שאפילו את הפחות אני לא מצליחה לקבל.אני כל כך רציתי אותו אז שזה לא יאמן. הוא לא בשבילי, לא שאני מתנשאת אבל זה נכון.האמת שכבר שבוע החזקתי את עצמי לא ליצור איתו קשר ולהפתעתי זה לא היה כל כך קשה..אנחנו גרים בעיר קטנה ואני עלולה להיתקל בו. לפעמים הוא בא למקום עבודתי שזו מסעדה..ואני לא יודעת כיצד להיתנהג ואיך לא להיראות מתוחה ושלא יחשוב שאני רוצה אותו..כדי שלא יחזיק מעצמו..האמת נתתי לו להחזיק מעצמו כשלא היה לו ממה...אני מפנטזת הרבה על סיטואציות ביחד איתו. היו לנו רגעים כל יפים ודיברנו על זה לאחרונה שהיה לנו משהו מיוחד. הוא אמר לי שאם היינו נפגשים בתקופה אחרת אז היה יותר טוב..ושהוא אומר את זה עם צביטה בלב.אני קצת אדישה עכשיו אבל אני יודעת שברגע שאני אראה אותו אני אשתולל בפנים..אם אני מודעת לכל וכוונתי לזה שהו התייחס אלי באופן נוראי ועשה את כל הטעויות שאפשר מדוע המשכתי? אני לא רוצה לחזור על הטעות הזו שוב..עברתי משבר נפשי וכרגע אני לא בעיניין של אף בחור..האמת אני מפחדת שלא אוכל להגיע לאותן עוצמות שהגעתי כשהייתי איתו..
ד"ר אורן חסון
מדהים כשהוא טוב, אבל הוא רע רב הזמן
⌄
נועה יקרה,
קראי שוב את מה שכתבתי שם. את מתמקדת בהבדלים שבין המצבים, ואני מבקש ממך להתמקד בדמיון ובפתרונות. ואם קשה לך, ועושה רושם שקשה לך, לכי לטיפול מקצועי. מגיע לך יותר, ואומר את זה שוב. את לא מצליחה לקבל את הפחות, כדברייך, משום שהפחות הוא רע. לפעמים יותר קל להשיג בן זוג טוב מאשר בן זוג רע, אבל את צריכה לפני זה לוותר על החלום של בן זוג רע. כי בן זוג רע נותן לך תחושה מדהימה כשהוא טוב, אלא שהוא רע רוב הזמן.