להפסיק קשר: מה לעשות?
רינת
רומן
⌄
שלום
ד"R חסון.במהלך 3.5 שנים אחרונות אני מנהלת מערכת יחסים עם גבר נשוי עם ילדים. כשהכרנו אני ובעלי היינו מאוד מרוחקים אחת מהשני, התחתנו מאוד צעירים , עבדנו בעבודה לילית , כל אחד חי את החיים שלו (לאחרונה זה השתנה). ואז זה קרה הכרתי גבר שרמנטי, מושך ,נאה מאוד שהקסים אותי ברגע הראשון שראיתי אותו.בפעם ראשונה בחיים שלי נדלקתי ברמה של טירוף,לא יכולתי לחשוב בצורה הגיונית וכמובן אחרי כמה שיחות נכנסנו לרומן סוער שבמהלכו ניסיתי לעזוב פעמים רבות אך ללא הצלחה. עם הזמן הקשר נהיה יותר ויותר חזק, נקשרנו אחד לשניה יותר ויותר( חשוב לציין שאף פעם לא עלתה שאלה מה עושים עם הזוגיות הזו כי שנינו לא נעזוב את המשפחות שלנו לעולם). אחרי שנתיים של קשר החלטתי להיכנס להריון ואז חשבתי שהקשר המטורף הזה יסתיים כי למה שירצה להמשיך איתי אם לא נהיה מעורבים אינטימית. למרות הכל הוא נשאר איתי בקשר קרוב מאוד כל התקופה של הריון וגם אחרי, תמך בי בתקופות מאוד קשות של אחרי לידה. אך לאחרונה אני מרגישה שאני מתה לצאת מהקשר הזה , להשתחרר נפשית ורגשית אך אני לא יודעת אם אצליח כי כל פעם שאני מדברת איתו על פרידה, הוא עושה הכל שאני לא אלך. כל הזמן הוא אומר לי שהוא מת עלי ולא יכול בלעדיי ואם רק היה יכול היה רוצה להיות רק איתי..לדעתך אלה סתם מילים בכדי להקסים אותי שוב ושוב או שהוא פיתח רגשות אמיתיים כלפיי לאורך שנים? תענה לי בבקשה מה גורם לו לנהל מערכת יחסים ממושכת אם הוא אוהב את אישתו , יש לו ילדים מקסימים ,פרנסה טובה, ניראה מעולה, בגדול יש לו הכל !!.. בשבילמה הוא צריך אותי??
ד"ר אורן חסון
להפסיק, זו בעיקר החלטה שלך.
⌄
רינת יקרה,
אולי בשל הריגוש שבשינוי. אולי בגלל סיבות דומות לאלו שבגללן את היית זקוקה לזה. היום את במקום אחר, הצרכים שלך השתנו, סדרי העדיפות שלך השתנו, ואת רוצה להפסיק. הוא צריך לתת לך ללכת. את צריכה להיות תקיפה מספיק וברורה מספיק, ללא מסרים כפולים, כדי להגיד לו די. הקושי שלך הוא כי לא נעים לך, אחרי הכל היית מאוהבת בו. אבל את לא יכולה לתת לזה להפריע לך להמשיך הלאה. בין אם היית נשואה בזמן הזה, ובין אם לא, מותר לך להחליט על הפסקת קשר. זו בעיקר החלטה שלך.