להפסיק לשחק משחקים בזוגיות
חלי
לא משתף ברגשות בזוגיות
⌄
אנו נשואים כבר 7 שנים ותקופה ארוכה - שנתיים בערך- בעלי טוען שיש לו דברים בבטן עליאולם הוא אינו מוכן לשתף אותי בטענות שלו ואומר כי לא רוצה לפגוע בי וברור לו שאם הוא יגיד את הדברים הם יצאו בצורה לא טובהלמרות שיודע בברור שאני אעשה כל מאמץ לרצות אותוהאוירה נעשית עכורה מיום ליום ואני מתוחה ועצבנית מכיון שאני מדמיינת דברים נוראים שיש לו לומר ליהוא מתנהג בכעס ומגיב בעצבים על כל דבר קטןהוא נוקשה בהתנהגות עם הילדים ורואים שמאד קשה לו עם מה שהוא שומר בבטן וגם יכול להיות שזאת הדרך שלו להקטין את המעמד שלי בביתאיך גורמים לו לומר לי מה הוא חושב עלי?יש לציין שמחמאות אצלו הן דבר נדיר ביותרלכן לא עולה בדעתי מה יכול להיות הנקודה שהוא כל כך לא מרוצה ממנייש לך עצה בשבילי?
ד"ר אורן חסון
לא חייבת לשחק את המשחק
⌄
חלי יקרה,
את לא חייבת לשחק את המשחק. כרגע הוא מעניש אותך מבלי שאת יודעת למה, ואת עוזרת לו. את לא חייבת להתנהג כנענשת. את יכולה להתעלם ממה שאמר. כשירצה להגיד ויחשוב שזה חשוב וכשימצא את הדרך, יגיד. עד אז, חשבי על זה שייתכן שהוא צודק בכך שהוא אומר שהוא לא יודע לומר מבלי לפגוע, ומה שאת יכולה להבין מכך הוא שהוא לא רוצה לפגוע בך. לא כל אחד יודע לומר שמשהו מציק לו באופן סביר, שיקיים את הזוגיות. כנראה שהוא מרגיש שהוא לא יודע, ולא רוצה שהדברים לא יצאו לו נכון. עד שיחליט שיש לו מה לומר, הפסיקי לשחק את המשחק, והפסיקי להטריד את עצמך.אם האוירה עכורה תמשיך גם לאחר שאת תצאי מהמשחק הזה, או אם לא תוכלי להתעלם בשל החששות שלך ממה שיש לו להגיד, כדאי שתלכו ליעוץ זוגי. שם שניכם תקבלו כלים לדבר על זה, שלא לדבר על כלים לפתרון.
חלי
לא חייבת לשחק את המשחק
⌄
שלום
ד,ר אורןתודה על תשובתךאולי הוא לא רוצה לפגוע אך בעונש הארוך הזה הוא פוגע יותראיך אני יכולה להפסיק לעזור לו להעניש אותי ?איך להגיב כשהוא מסתובב חמוץ?אני מנסה להתעלם אבל אחרי כמה שעות נשברת ושואלת מה קרההוא אף פעם לא נשבר עד שיקבל ממני את הצומי שלוזה משחק כוחות מתיש מאד והוא תמיד מנצחמה עושים? איך יוצאים מהמעגל?
ד"ר אורן חסון
כוח וסבלנות
⌄
חלי יקרה,
אוספים כוח. כל עוד במשחק - זה מה שיועיל לך כאשר את משחקת אותו עם אדם שלא רוצה לדבר. כשאת מאבדת ביטחון ומטפסת על הקירות, נסי לחפש עניינים אחרים לעסוק בהם, ולדבר עם אנשים אחרים אם צריך. כדי שתחשבי על דברים אחרים. אם הזמן גם הוא ירגיש, אולי, לאט לאט (ועדיף לאט לאט), שאת לא משחקת את המשחק, ואולי יתהה מה קורה לך, ואולי הוא לבד יבוא לדבר איתך. אבל בשביל זה את צריכה כוח וסבלנות.ואם אין לך מספיק כוח וסבלנות - לכו ליעוץ זוגי, שיזרז את התהליך.
חלי
כוח וסבלנות
⌄
כוח וסבלנות.... סבלנות יש לי לא מעטהכח עומד להגמראתמול דברנו והוא הסכים לפנות לייעוץאני מקווה שהוא אכן רציני בעניין ולא משחק איתי שוב כמו פעמים קודמות שהסכים לבוא רק כדי להרגיע אותי ובסוף משך את הזמן בתרוצים שונים.אני אנסה ליישם את מה שאתה אומר בינתיים ואקווה לטובזו הקלה לדעת שאם משהו לא יסתדר אני תמיד יכולה לכתוב פהאז תודה.