להמשיך הלאה לאחר פרידה

תאריך פנייה: 04.02.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
עידן
הסתגלות לחיים חדשים
04.02.2011 • 23:06

שלום רב
!ד' [שם בדוי] נפרדה ממני לפני כחצי שנה.כל הזמן הזה היינו במן קשר סטמי לא ידוע של מה קורה מה עניינים פעם בשבוע בממוצע אך עמוק בפנים עדיין הלב כואב אתמול במקריות עצומה נפגשנו בפאב שזאת הפעם הראשונה שנסעתי אליו עם חבריי ובינינו הפריד שולחן...הסתכלתי עליה כלכך הרבה שכמה שהייתי עם אנשים שאוהבים אותי הרגשתי כלכך בודד באותו הערב שבפתאומיות הכל עלה לי כל הרגשות העצב הכאב הגעגוע שלא עמדתי בזה ופשוט חתכתי משם לבד הביתה אני לא זקוק לטיפול נפשי או פסיכיאטרי אבל אני בן 25 וזאת הייתה אהבתי הראשונה שנמשכה מספר שנים רב! יחד עברנו טלטלות רבות ביניהם לימודים וצבא חיינו ממש יחד כולם כולל אנחנו חשבנו שזה יוביל לחתונה האהבה הייתה גדולה כלכך ... ואז בערב אחד ענן שחור חג מעל הקשר ענן שלא היה מעולם התחושות האינסטינקטים הראו שזה ענן הפרידה שלנו היה קשה לשני הצדדים גם כשלא שמרנו על קשר בשלב ראשוני של מספר חודשים אך אתמול זה היה נראה אחרת היא הייתה נראת קורנת מאושר שמחה החיים שלה כאילו התחילו מחדש ואני נשאר בשלי תקוע עמוק כלכך בתוך הבור שנפתח בפרידה אני לא שוקע בדכאונות לרוב אך יש ימים שכן ,גם לא יכול להמשיך הלאה האם זה לגיטמי ??? והכוונה בלהמשיך הלאה זה מבחינתי לסגור סוג של מעל קשר עם ד' רגשי כך שאוכל להיות פנוי רגשית כי פיזית כבר אני פנוי והאם כחצי שנה לגיטמי שאהיה עדיין מעורער במחשבותי ומאוהב בה?

ד"ר אורן חסון
חיים חדשים
05.02.2011 • 23:55

עידן יקר,
בודאי שזה לגיטימי להמשיך הלאה. להיפך, זה לא לגיטימי ודורש תשומת לב, הבנה וטיפול אם אתה לא מצליח לאחר זמן מה להחלים ולהמשיך הלאה, כי מגיעים גם לך חיים, בדיוק כפי שמגיעים גם לה חיים, ולכל אחד מאיתנו. חצי שנה זה כבר הרבה. ראה את מכתבי לרוני, שתי שאלות מתחת, העוסק בדיוק באותו הנושא. ואם תרגיש שאינך מצליח, ושאתה שקוע, תצטרך לשקול מחדש את עניין הטיפול. כלומר, השיקול צריך להיות שלך, לפי היכולת שלך להתקדם, ולפי הנזק שנגרם לך אם אתה לא מצליח לתפקד כראוי, ולהתקדם בחייך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083