להוכיח לו שהוא טועה - עצמה ועשייה
אסתי
משבר בזוגיות
⌄
אני נמצאת בזוגיות כבר 7 חודש' בהתחלה..אנחנו כל הזמן רבים למרות ששוררת ביננו אהבה גדולה.אני מבינה מאד את הצד שלו-אני כבר לא עובדת הרבה זמן ולא לומדת כלום בעוד שהוא ההפך הגמור ממני-חרוץ עם מקצוע ביד והכל..הפחד הכי גדול שלו הוא אמר-שיהיה לו נישואים כמו ההורים שלו . שאני מזכירה לו את אמא שלו בהרבה מובנים. (שהיא עצלנית ורוצה רק שהגבר יעבוד וכו'..)אנחנו גם מאד עקשניים ואני מרגישה שיש מלא אגו בקשר הזה.אנחנו אחריי כל מריבה מדברים על מה שהיה ומפקיים לקחים ומסיקים מסקנות..אבל איכשהו עם כל הכוונות הטובות שלי להשתפר ולעשות טוב לקשר-אני נופלת בכל הדברים שהבטחתי לו..ועוד דבר שמאד מעצבן אותי שאין לי אומץ לשתף אותו-זה נראה שהוא יסתדר יפה בלעדיי. בהתחלה אני זאת שהייתי הקשה ואפילו יזמתי פרידה פעם אחת..והוא היה שבור מאד . אבל עכשיו הוא אומר לי "כמה שאני אוהב אותך ואני באמת אוהב אותך כמו שלא אהבתי אף אישה אחרת בחיים..אבל די זה די. צריך להבין שזה לא זה..אני רוצה שתירקי עליי אם ניפרד..יש עוד מלא בחורים יותר טובים ממני...כאילו הוא ממש מת להיפטר ממני..למרות שהוא אוהב אותי והכליכול להיות בגלל שאני נלחמת עליו כל פעם יש לו את הביטחון להתנהג ככה?מצד שני-אני יודעת שהוא לא משחק משחקים ושהוא רציני לגבי כל דבר שהוא עושה או אומר. לכן לא בא לי להיגרר למשחקי אגו וכח..כי אני יודעת שאני יכולה להפסיד אותו..איך אני יכולה לשקם את הזוגיות הזו?אנחנו עכשיו בתקופת ניסיון (אחריי שהתחננתי אליו וביקשתי עוד צ'אנס..) אבל הוא לא נראה כבר אופטימי שאני אשתנה (שאני אהיה רצינית ואעבוד והכל..) זה מאד מעציב אותי ואני רוצה להוכיח לו שהוא טועה..מה לעשות?
ד"ר אורן חסון
להוכיח לו שהוא טועה דרך עשייה
⌄
אסתי יקרה,
עושה רושם שאם את רוצה להוכיח לו שתשתני, כלומר, כדברייך, שתהיי רצינית ושתעבדי, את צריכה לעשות בדיוק את זה – להיות רצינית ולעבוד, או ללמוד.רק אם תעשי זאת תוכלי להוכיח לו שהוא טועה, נכון?והשאלה שלי היא מה בדיוק מעכב אותך?לא כתבת את גילך, ואולי יש לזה משמעות בהקשר הזה (שאולי את קצת אחרי צבא, וגרה אצל ההורים ונוח לך כך). אבל בכל מקרה, גם לעצמך, לקידום שלך ולעצמאות שלך, את צריכה להחליט מה את עושה עם עצמך וליזום ולהתקדם. אחרת בדיוק אותו הדבר עלול לחזור על עצמו גם בקשרים הבאים. לא ברור לי מדוע אינך עושה זאת. אם את צריכה סיוע נפשי, כי את מכורה לבטלה או פוחדת מהעשייה (או מהכישלון) – עשי זאת. בטווח הארוך זה יוסיף לך המון ביטחון ועצמאות, וגם זוגיות טובה יותר.