להדחיק מחשבות מזיקות - פורום זוגיות
אני
היסטוריה
⌄
שלום
ד"ר חסוןאני בן 25 וחצי, ומערכת יחסים שהייתי בה שנתיים הסתיימה לפני שבועים בערך (אני לא יזמתי).התחושות קשות, ההרגשה הרעה והריקנות נמצאת סביב, ומכל הדברים אני מרשה לעצמי לחשוב בעיקר על זה שהיא נראית טוב ושאהבתי דברים מסויימים בה (תכונות למשל).אני מרגיש לבד ופגוע, לאחר מאמצים שעשיתי בקשר הזה. אני יודע שהיא לא היתה כל כך יציבה ברצונות, עובדה שנפרדנו 10 פעמים בשנה האחרונה, היא יזמה את כולם אחרי ריב/ויכוח בצורה אימפולסיבית ולגבי דברים שאני רציתי לדבר עליהם (בדר"כ זה מיחזר את עצמו, ניסיתי להבין למה נפרדה ממני ולמה אנחנו בתוך לולאה). רציתי תחושת ביטחון.אני יודע שלא היה כל כך ביטוי לעולם שלי בתוך הקשר, היה לי מאוד קשה להוציא לפועל דברים שרציתי (ואפילו פשוטים כמו ללכת לים או לצאת להליכה בערב).עברנו לגור ביחד לפני כמה חודשים, היא משה יותר לכיוון הזה, ואני חשבתי שהנה ככה אני אקבל יותר מהדברים שרציתי (מה כבר רציתי?).היא לא אהבה את הלחץ שלי שנגע גם לסקס (באמת שזה היה סביר) וכל הזמן אמרה שהיא רוצה לעבור כמה ימים בלי לריב. היא ציפתה ממני להיות נחמד כל הזמן ואני הרגשתי שהיו מאבקים בנוגע למי בא למי שמישהו נכנס הביתה.חברים אמרו לי איך אני יכול לסבול את כל הדברים האלה. כל הזמן היתה אומרת לי שאין לנו על מה לדבר יותר (כמובן, שהיה לו הקשר מסויים) ושאני אעשה מה שאני רוצה ומבחינתה אני יכול ללכת (ובו בזמן אני רציתי לדבר וליישב מחלוקות). כמובן שהיא גם היתה מדברת איתי ומסבירה ומראה.אני מרגיש שבאתי לקראתה בהרבה דברים, הבנתי וקיבלתי והיא לא עשתה זאת וניסתה לשנות בי ואותי ואפילו על ידי ניתוקי טלפון (אני אתן דוגמא, לפעמים הייתי מתחיל לדבר עוד כשהיא היתה באמצע משפט, מייד היא היתה מנתקת את הטלפון, וזה הפך לשגרה).אני מרגיש רע, תכננו לנסוע לחול ואני מרגיש שהכל נעלם. נעלמו לי שנתיים מהחיים, אני מרגיש שתכניות כאילו לא היו וכל מיני תכנונים ומחשבות אחרות.אני חושב על זה שהיא תצא עם אחרים (וזה ממש מעסיק אותי) ושהיא תעשה את זה עם מישהו אחר (אנחנו לא הראשונים אחד של השני), ואני ממש חושב על זה הרבה.אני חושב שמתפתחת אצלי רגישות יתר לנושא המין, ואני רוצה לפתור את זה.אני חושב על מספר הפרטנרים שיהיו לבחורה שאולי אצא איתה בהמשך ומה היא עשתה איתם ואני לא מבין למה אני מתעסק בזה. אני גם חושב מה אני עשיתי לעומתה.עד עכשיו עשיתי הכל מאהבה ואני לא יכול לחשוב אחרת, אני מסתכל על זה כמשהו יותר מדי קדוש, תמים, אינטימי ושבא מאהבה ואני לא יוצא מזה. הייתי רוצה לחשוב לגבי זה אחרת. איך?אני מקווה שאני ברור בדברי, כתבתי את הכל בבת אחת.אודה לעזרתך.
ד"ר אורן חסון
להדחיק מחשבות מזיקות
⌄
אני יקר,
אתה נמצא במצב שבו הכאב הוא טבעי. אלא שאתה באמת לא רוצה קשר עם מישהי שאינה רוצה אותך. אתה אולי בוחר להתעלם מזה, ובוחר להתעלם, כנראה, גם מהבטים אחרים בקשר הזה שאינם מתאימים לך. האם יכול להיות שזה משום שאתה חושב שלא תמצא מישהי מוצלחת כזו? אולי בגלל המראה שלה, אולי משום שהיא גם אינטליגנטית, ועשירה, ומצליחה בתחום המקצועי שלה (ואולי רק משום שהיא יפה)? האם אינך חושב שיש דברים שהיית רוצה לשנות בה, כך שהזוגיות שלכם, לו היתה כזו, היתה באמת יכולה להפוך אותך למאושר יותר? ואם אין בה התכונות האלו, שהיו חסרות לך בה, אולי הן ישנן באחרות? אתה רק שבועיים אחרי סיום, אבל תצטרך מתישהו להתחיל להסתכל הצידה, ולראות מה יש. ככל שתראה טוב יותר ומוקדם יותר מה יכול לזמן לך העתיד, כך יהיה לך קל יותר להשתחרר ולעבור הלאה.אלא שנראה לי שיש גם משהו אחר שמקשה עליך, וזו הנטייה האובססיבית שלך לעסוק בפרטים, ועוד יותר בפרטים שאתה אמור להדחיק כדי להקל עליך. להדחקות יש יתרון לפעמים. ואחת ההדחקות המועילות היא לא להתייחס לפרטים הקטנים של קשרים מן העבר של בנות זוגך. ככל שתלמד טוב יותר להדחיק את זה, כך תוכל לחיות חיים מלאים יותר ומספקים יותר. ובודאי שיש ללמוד להדחיק מחשבות על קשרים עתידיים או עכשיויים של חברתך לשעבר. מה שלא רלוונטי, מזיק לך.יכול להיות שחוגי מדיטציה יעזרו לך לשלוט במחשבות טורדניות, או הליכה לפסיכולוג, ואם אתה במצב קשה, אולי גם לפסיכיאטר, כדי להעזר גם בתרופות, אם צריך. הכל, כדי שלא להעסיק את מחשבתך בדברים שאין בהם תועלת, והם מזיקים לאושר האישי שלך.