לדרוש את מה שרוצים בזוגיות
רחל
עזיבת בית
⌄
לפני כשבוע רבתי עם בעלי ריב חריף על כך שהוא מזלזל ולא נותן כבוד בריב נאמרו מילים קשות משני הצדדים בשלב מסויים אמרתי לו שיקח את מילותיו בחזרה אם לא אני עוזבת או דרש שאני אקח את מילותיי והתנהג באדישות יתר התעצבנתי לקחתי את בתי (תינוקת בת 4 חודשים) ועזבתי לאמא שלי כבר שבוע אני אצלה ואתמול בעקבות לחץ של ההורים החלטתי לחזור . כשחזרתי הוא לא היה התקשרתי אליו והוא טען שעכשיו הוא נסע לאמא שלו להתאוורר ושבשבת הוא נוסע לחברים בקיצור מחזיר לי ובגדול .אני כועסת על עצמי שבכלל חזרתי אתמול ושוב היום בבוקר חזרתי לאמי אני לא רוצה לעבור את השבת לבד השאלה מה לעשות עכשיו כשדיברנו הוא שאל אם חזרתי בשביל לקחת משהו או להשלים ואני עניתי מתוך עצבים שחזרתי לבית ומהבית אני אנהל את כל תהליכי הגירושין ובשביל לעקוץ יותר הוספתי שהייתי ברבנות ביום ראשון .אנחנו נשואים כמעט שנה מה אתה מציע להמשיך באותו הקו שהתחלתי ובאמת להתחיל בתהליכי גירושין כי למרות האהבה אנחנו חלוקים בהרבה דברים?
ד"ר אורן חסון
להשיג את מה שרוצים
⌄
רחל יקרה,
לפעמים באמת אנחנו אומרים משהו, והמשהו הזה מתחיל לקבל צורה וגוף ומימוש, רק כי אמרנו אותו. האמירה הזו יש לה כוח, ובעיקר כאשר הצד השני נפגע, או חושב שאמרנו זאת ברצינות, ומתחיל לתכנן אופציות משלו, והאופציות החדשות הופכות בתוך כך להיראות יותר ריאליות, ואולי אפילו מוצלחות, והנה נוצרת לה דינמיקה חדשה שלא תכננו מראש. אני לא יכול להגיד לך אם את צריכה להתחיל בתהליכי גרושין, כי את בעצמך לא יודעת אם את רוצה. בררי לעצמך קודם מה את רוצה, ונסי להשיג את מה שאת רוצה במקום את ההפך שלו. כרגע, יכול להיות שאת יוזמת את ההפך ממה שאת רוצה.ואם אתם לא יודעים לדון בדברים ענייניים מבלי לריב, מצאו לכם מישהו שיעזור לכם לעשות את זה.