לדבר עם בן הזוג: מה עושים?

תאריך פנייה: 06.01.2007 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מיטל
סקס ופחדים
06.01.2007 • 10:50

ד"ר חסון שלום
רבהתחלתי לצאת עם מישהו לפני כשבועיים בערך. התקשורת ביננו מדהימה, מתקרבים לאט לאט, חושפים ונחשפים, הרגשה של משהו טוב ואמיתי שקורה לנו. הבחור נמצא בטיפול פסיכולוגי שלפי מה שהוא סיפר לי עזר לו להתמודד עם קושי שהיה לו בעבר- פחד להיות לבד. הוא נשאר בעבר בקשרים זוגיים גם כשרצה לעזוב, רק מתוך הפחד להיות לבד. בשנה האחרונה לא הייתה לו בת זוג, והוא אומר שהוא התגבר על הפחד הזה, שהוא למד להיות עצמו בפני עצמו ולא כחלק ממערכת זוגית.הוא אומר שהוא יודע שקורה לו משהו טוב איתי, אבל שזה מלחיץ אותו. כל כך מלחיץ אותו, שהוא מאבד את הריכוז במיטה, (שכבנו רק 3 פעמים), עד שבפעם האחרונה קרה מה שאני מבינה כטראומתי למרבית הגברים - "לא עמד"...איך שאני מבינה את זה- הוא עבר מקוטב אחד - הפחד להיות לבד, לקוטב שני- הבנה שלבד זה טוב. אני חושבת שהוא מפחד לחזור שוב לעבר, ומלחיץ אותו לרצות שוב להיות עם מישהי ולפתח תלות כלשהי בקשר זוגי, הוא מפספס את השטח האפור שבאמצע- להיות עצמו בתוך קשר זוגי בריא, להזדקק במידה ולא מתוך פחד להיות לבד.עכשיו הוא מרחיק אותי ממנו (אחרי מה שקרה במיטה), ואני לא כל כך יודעת מה לעשות. מצד אחד אני מבינה שאולי הוא צריך זמן לעשות סדר בראש, ומצד שני- אני רוצה להיות שם איתו, לעזור לו להבין ולהתגבר על הפחדים, להמשיך את מה שהתחלנו, להאט את הקצב, להתגבר איתו בייחד על הכל.מה עושים???תודה

ד"ר אורן חסון
לנסות ולדבר
08.01.2007 • 01:38

מיטל יקרה,
הכי טוב זה לדבר איתו. זה לא פשוט כאשר עדיין אין ביניכם אמון, כי אתם רק שבועיים ביחד. אבל אם תהיי גלויה איתו, ואם תסבירי לו שאת רוצה לעזור לו ולעזור לך להיות איתו, כי הוא מוצא חן בעינייך, יכול להיות שתצליחי. ואולי זה מוקדם מדי בקשר מכדי שתצליחי לעשות זאת.אם הקושי שלו יימשך (בהנחה שתתנו לקשר שלכם צ'אנס), יתכן שצריך יהיה ללכת לטיפול מיני. לא כדי לטפל בעניינים פיזיולוגיים, אלא כדי לטפל בחרדות שלו. כרגע, זה יהיה מוקדם גם מכדי להציע, אבל בהמשך, אם האמון ייבנה, יהיה קל יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083