לגיטימציה ביחסים: מה מותר?
מבולבלת
זוגיות?
⌄
האם זה לגיטימי להתחיל מערכת יחסים עם גבר שיצא במשך תקופה ארוכה און אוף עם קרובת משפחה שלי? אציין שהקרובה כיום נשואה .
ד"ר אורן חסון
לקבל לגיטימציה, או לקחת?
⌄
מבולבלת יקרה,
לגיטימי או לא לגיטימי תלוי תמיד במי שנותן או לא נותן את הלגיטימציה. אם את שואלת אם זה חוקי, התשובה היא כן. האם זה אתי? האם זה יפה? אני לא יודע, זה תלוי בסופו של דבר בסוג היחסים איתה, בקירבה שלה אליך, ועוד. אבל אני חושב שהכי נכון זה לשאול אותה. מאחר שלא פירטת, אציג לפנייך סוג אחד של בעייה שעלולה להתעורר, כמו שאם קרובת המשפחה שלך היא קרובה מדרגה ראשונה, אחות נגיד, שתרגיש מאד מאד שלא בנוח להתראות איתו בנסיבות משפחתיות, זו עלולה להיות בעיה קשה. שאלי אותה, ונהגי לפי תשובתה אם היא קרובה מאד, ולפי שיקול דעתך אם היא קרובה רחוקה.
מבולבלת
לקבל לגיטימציה, או לקחת?
⌄
האמת שמדובר בקרובה מדרגה שנייה.. ואם אני אחליט כן ללכת על זה אז זה ייצור המון בלאגן במשפחה. אנחנו משפחה לא גדולה אך קרובה ומעורבת מאוד בחיים אחד של השני (קרובים אך לא קרובים - ברמת העיקרון).האמת ששאלתי אותה והיא לא היתה ברורה - אמרה שאני לא אקבל את ברכתה אבל היא לא תגיד לי מה לעשות מצד אחד ומצד שני היא הלכה וסיפרה לכל המשפחה שהתחלתי כבר לצאת איתו ואיך עשיתי לה דבר שכזה כשבעצם רק שאלתי לדעתה.. במקביל היא גם אמרה עליי דברים מאוד לא יפים "והתלכלכה".. ואזכיר כי מדובר במישהי נשואה +מה דעתך?תודה רבה רבה על התגובה וההתייחסות.. :)
ד"ר אורן חסון
לגיטימציה אין לך. האם תקחי?
⌄
מבולבלת יקרה,
את כועסת, ובצדק כנראה, על מה שעשתה אותה קרובה, אלא שאת נותנת לכעס הזה להפעיל אותך. כך ששאלת אותי שאלה כאשר למעשה כבר קיבלת את התשובה שלך עוד קודם לכן (שבמסגרת המשפחתית שלך אין לך לגיטימציה), אולי כדי לקבל כוח לפעול בניגוד למגמת ההתרחשויות, או לפחות הצדקה לכעס שלך.כן, יש לזה מחיר, את אפילו כבר יודעת מהו, ואת רק צריכה להחליט אם את מוכנה לשלם אותו, למען אפשרות שאינך יודעת אם היא תעבוד.