לבקש עזרה בזוגיות: איך לעשות זאת?
הדסית
שלום ד"ר אורן
⌄
אני בת 27, נשואה לאדם נורא חכם ונחמד (בן30), שאני אוהבת. יש לנו ילד בן שנה + אני בהריון. לאחרונה אני רבים הרבה ואני חושבת שזה נובע מ-3 בעיות:1. נתחיל מזה שכנראה יש לי נטייה לרחם על עצמי ולהשוות את הקושי שלי לאחרים (כמו אבא שלי). בעלי הוא עצמאי ומאוד עמוס. אני עובדת מאוד קשה בעבודה, לומדת תוך כדי, לוקחת על עצמי את הכול בבית כי לבעלי אין זמן, מגדלת את הילד, הולכת לכל בדיקות ההריון לבד כדי להקל על בעלי (אומרת לו שהוא לא צריך לבוא), ובאופן כללי עוזרת לו בכל מה שהוא רק צריך. והוא גם לא נמצא הרבה בבית. הוא טס לחו"ל לפעמים. בקיצור: לא קל. אני מאוד מצפה להערכה ולהכרה במאמציי. יש לי חברות שמתלוננות הרבה יותר ממני על הבעלים שלהן, ובאמת ובתמים הן עושות ביומיום חצי ממה שאני עושה.בעלי כן מעריך אותי אבל הוא לא חושב שצריך לומר את זה כל הזמן. ועל רקע זה רבנו בזמן האחרון הרבה. בד"כ אני נורא מרחמת על עצמי ומקטרת לו וקצת מתבכיינת כדי שיבין כמה דברים יש עליי ויעריך אותי. שיבין מה יש לו בידיים. במקום זה - הוא שונא שאני מתבכיינת, הוא אומר לי: "גם אני עובד קשה, את אומרת לי על כל דבר 'וואו, איך אני מעריכה מה שאתה עושה?..., כל הכבוד לך!?". הוא טוען שזה חלק מהחיים והחיים קשים. ואני, שכל כך צמאה להערכה הזאת, ומרגישה שאני באמת עובדת קשה בשבילה ושהוא לא מבין איך אני עובדת קשה לעומת חברות שלי ובנות גילי, מתחילה להתעצבן וממש להיות מגעילה בשלבים האלו, ואז אנחנו רבים..2. אני יודעת שהוא עובד קשה מאוד, אבל אני ממש לא מעריכה את העסק שלו. זה עסק בהפסדים/ לא מרוויח כלום כבר כמה שנים. אני לא כ"כ מאמינה בעסק, למרות שהוא בטוח שהוא עובד קשה בשבילנו ויבוא יום שנתעשר (יש סיכוי קטן כזה). אני גם לא מעריכה את התנהלות הזמן שלו. הוא לא יודע לנהל את עובדיו ולדעתי הוא לא מנהל בצורה יעילה את העסק ואת הזמן שלו (דבר שבא על חשבון הזמן איתנו, המשפחה שלו). לכן אני גם צוברת מרירות על זה - על ניהול הזמן הלקוי שלו, על הזמן שהוא סתם מבזבז בעסק בזמן שאני משקיעה לעתיד שלנו. וקשה לי גם להראות הערכה למעשיו (משתדלת לפעמים, כלפי חוץ להראות הערכה, אבל הוא לא באמת מחפש או צריך את האישור שלי, כמו שאני מחפשת את שלו).3. מכעיס אותי שהוא נפגש עם חברים / מבלה / מטייל. זה לא קורה הרבה אומנם, אבל זה מכעיס אותי כי הוא בקושי נמצא עם המשפחה שלו, איתנו, ובוקשי מספיק דבים בעסק - 2 הדברים החשובים בחיים שלו, אז למה הוא מתעדף ומשקיע זמן בדברים הללו?. כלפי חוץ אני מפרגנת לו ואומרת - זה חשוב, אתה צריך להתאוורר, תצא קצת.. אבל אז אני צוברת מרירות וזה יוצא החוצה בדרכים אחרות.http://www.starmed.co.il/forum-93/msg-3799550#ixzz2hKpl1icbסטארמד בריאות
ד"ר אורן חסון
לדעת לקבל עזרה?
⌄
הדסית יקרה,
אני תוהה אם חלק מהקושי שבינך לבין אישך אינו נובע מרגשי האשם שלך כשאת צריכה עזרה. יתכן שאם תגידי לו שתשמחי אם הוא יוכל לבוא איתך לבדיקות הריון, הוא לא ירגיש לחוץ מדי, ואולי גם לא מאשים מדי. יתכן שאם תלמדי לבקש עזרה, מדי פעם, ומבלי להתנצל על זה, אלא כי זה משמח אותך, הוא ילמד לעשות זאתכדילשמח אותך. כשאת "מסתדרת לבדך", וכשאת משדרת שעדיף לך להסתדר לבדך, הוא מניח לך, ואולי כי הוא רוצה לעשות את מה שאת אומרת לו. אלא שאז את מרחמת על עצמך. אולי, ואני אומר את זה בהסתייגות, כי אני לא באמת יודע, אולי כי את לא יודעת לבקש. פשוט. כי זה משמח אותך. ולא להרגיש אשמה כשאת עושה זאת.ויכול להיות שאם אתם תלמדו ביחד לקבל את העזרה שלו כשאת רוצה (לא כשאתצריכה, כי אז זה מובן מאליו, וגם אז - אם את יודעת להגיד את זה), אז סעיפים 2+3 יהיו פחות בעיה.