כשהחיים תלויים בגבר: התמודדות עם אכזבות

תאריך פנייה: 28.09.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
רונה
זקוקה לעצה
28.09.2012 • 19:42

שלום
ד''ר אורן חסון,אני רונה חיילת בת 20 יוצאת עם בחור בן 26 עצמאי, גר לבד מפרנס עצמו בכבוד מאוד. יוצאים תקופה של שנה.ישנה תכונה שמבחינתי לא באה בחשבון כאשר אני מגלה אותה אצל אדם והיא - קמצנות.מדובר באהבה גדולה גם מצידי וגם מצדו, המתבססת על כבוד והערכה, כנות ופרגון. הוא מחמיא לי כל הזמן, גם בנוכחות אנשים וגם לבד, הולך איתי בגאווה, משוויץ בי בכל מקום אפשרי, ולא מפסיק לספר לי על כמה שאני האהבה הגדולה בחייו, ושגורמת לו מה שלא הרגיש מעולם. מדבר על חיים משותפים ועתיד מזהיר יחד. והכל הדדי גם מצידי. הוא מאוד רוצה שאעבור לגור איתו אך מבעיית ניידות זה נדחה בנתיים.ועכשיו לפואנטה-אציין שלאחר חודשיים בלבד שהיינו יחד, זה היה יום הולדתי ויום האהבה, הוא קנה לי שרשרת זהב בשווי 600 ש''ח.מאותו יום לא זכיתי לשום פינוק, או מחווה כזו או אחרת. קשה לי להגדיר אותו כקמצן כי קמצן לא היה כל שבוע לוקח אותי למסעדות גורמה או לצימר-סוויטה יוקרתית. מה שקורה הוא שאין לו בעיה לבזבז כסף כשמדובר על שנינו, אך כשמדובר עליי בלבד- על מתנה אישית בשבילי? זה פשוט לא קורה!אני לא יודעת מה לחשוב מאחר ודיברתי איתו על זה והבהרתי שהפינוקים האלו חסרים לי, ולצורך העניין -אם הכייף שלו זה ללכת למסעדות אז הכייף שלי זה שופינג. אני ממש לא אדם חומרי, אך זה מפריע לי וחסר לי.הייתי רוצה להבין מאיפה זה נובע. האם הוא מרגיש "פראייר"? האם הוא חוסך\מתקמצן? האם הוא לא בטוח בי ולכן לא משקיע.בכל אופן גם אם אגלה מאיפה זה נובע אשמח מאוד לשמוע את עצתך בנידון ולהבין מה לעשות.תודה רבה מראש.חג שמח ושנה טובה:)

ד"ר אורן חסון
כשקשה להתמודד עם אכזבות
29.09.2012 • 22:54

רונה יקרה,
ראי, זה באמת כיף שיש לך גבר שמזמין אותך לבלות איתו את החיים הטובים. אלא שיש לזה גם מחיר, כי החיים הטובים שלך הופכים להיות תלויים בו וברצון הטוב שלו. ואז, לפעמים זה אכן יכול להפוך למתסכל מאד כשאת צריכה את רצונו של אחר כדי להשיג דברים שאת רוצה, כמו שופינג.את המתנה האחרונה היקרה שנתן לך קיבלת ליום ההולדת שלך. אולי כדאי שתחכי עוד חודשיים ליום ההולדת שיבוא שוב, ותראי מה הוא מתכנן לך הפעם. בינתיים, למדת שהוא, מסיבותיו שלו, לא מעתיר מתנות בין לבין, וכל אחת מהאפשרויות שהעלית יכולה להיות נכונה, פלוס עוד כמה, כמו למשל שהוא התאהב בך עד מעל לראשו ומתכנן לך טיול הפתעה לחו"ל עם השחרור וחוסך בינתיים לזה, או אולי חוסך לדירה המשותפת שלכם. כל האפשרויות פתוחות, רונה, כולל אפשרויות אחרות, חלקן אופטימיות וחלקן פסימיות, וכשאת לא בטוחה את בוחרת מתוכן את אלו שאת בוחרת. ובעצם, את בוחרת לא רק את התשובות, אלא גם את השאלות שאת שואלת. אולי כדאי שתשאלי את עצמך למה דווקא אלו השאלות שאת שואלת את עצמך ואותו, ואולי גם מדוע דווקא אלו שכתבת כאן הן התשובות שבחרת לתת להן. יכול להיות שתגלי שזה משום שקשה לך להתמודד עם אכזבות כשאת לא משיגה את מה שאת רוצה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083