כשהוא לא רואה בך שותפה
מור
נשואה4 שנים
⌄
שלום
אני נשואה 4 שנים ויש לי שני ילדים ושלישי בדרך אני מרגישה שחיי הנשואים אופכים לשגרה ואין ריגושים ואין גוון מצד בעלי אני טוענת שצריך ללכת ליועץ נשואים אבל בעלי בוחר להתעלם הוא טוען שטוב לו אבל אני מרגישה שחיי הנשואים הופכים לשעמום אחד גדול הוא חוזר אחרי יום עבודה נמצא עם הילדים לאחר מכן עובר לטלויזיה ולא מספר מה עובר עלוי ולא משתף אותי בשום נושא אפילו לא שואל עם הכל בסדר או איך עבר היום במיוחד שאני עם שני ילדים בבית אני מנסה כל הזמן להסביר לו שאם הוא לא ישנה את הגישה ואת היחס שלי בסופו של דבר אני התייאש וחבל לי להפסיד בעל ואב טוב לילדים שלי ברצוני לדעת מה אני יכולה לעשות ואיך אפשר לתקן את המערכת הנשואים הזו שאני נשואה רק 4 שנים מה יהייה בהמשך בבקשה תעזרו לי אני ממש יואשת
ד"ר אורן חסון
כשהוא לא רואה בך שותפה
⌄
מור יקרה,
אולי בזה מתחילה הבעיה, שלך חסר משהו, ושהוא טוען שאם טוב לא, אז הוא לא מוכן לעשות משהו. כלומר, יכול להיות שהבעיה העיקרית שלך זה לראות שהוא רוצה אותך מספיק כדי להשקיע בך. גם מה שאת מתארת אחר-כך, מצביע לכיוון זה.יש לך שתי אפשרויות לפעול כדי לשנות משהו, ולהשאר בזוגיות. האחת היא ללכת בכל זאת ליעוץ זוגי, ואם צריך להתחיל לבד (אנא ראי את הקישור הבא,שאלות נפוצות, אצלי באתר). השניה, היא להתחיל לחפש לך עניין אחר בחיים, בין אם לימודים או עבודה (מעניינת יותר, אם יש לך), או פעילויות אחרות. ככל שתמצאי יותר עניין בדברים אחרים, הוא יתחיל יותר לתהות מה קורה לך, ואולי גם ימצא יותר עניין בך, ויראה בך יותר שותפה שלו. וזה מה שחסר לך היום.אלא שאת במלכוד: את נשואה 4 שנים, ואת עם הילד השלישי בדרך. הבחירה שלך היתה להיות בשלב הזה קודם כל אמא. ויש בזה המון שגרה, ופחות חיים חברתיים, ופחות הערכה והכרה של הסביבה, ואולי החשש שלך שגם פחות מבן זוגך, כי את נשארת אמא, ולא הופכת להיות עם הזמן אשה מרגשת, מעניינת ומרתקת, שתמשיך למשוך אותו לאורך זמן. ולכן, אם את חושבת על תחומי עניין נוספים (לא כתבת אם את עובדת, ואני מניח שלא, או שהעבודה לא מספיק מעניינת), אולי תנסי לחשוב על לימוד כזה או אחר של התפתחות הילדים. את הרי איתם כל הזמן, מטפלת בהם, אבל גם מתבוננת בהם ובהתפתחות שלהם. חפשי חומר באינטרנט על התפתחות ילדים, או קחי קורסים, באוניברסיטה הפתוחה או אחרים, כדי שיהיה לך יותר עניין בעיסוק שלך עם הילדים. וצאי יותר, עם בן זוגך או בלעדיו.