כעס בזוגיות: צעדים לקראת פתרון
תות
איבוד אמון
⌄
שלום רב
ד"ר חסון,אני ובן זוגי מזה שמונה שנים בזוגיות קצת אחרת.אני אמא לשלושה ילדים וכך גם הוא, אנו גרים במרחק של שעתיים נסיעה ונפגשים פעם בשבוע לערך כשרוב נטל הנסיעות חל עליו.אנו מחוייבים אחד לשני כבני זוג לכל דבר ועניין ומדברים על העתיד הרחוק מאוד בו נחבור לזוגיות תחת קורת גג אחת .לפני כשבועיים התפלאתי למצוא כי בן זוגי שם סיסמא במחשב שלו וסרב לתת לי אותה כשרציתי להכנס לאינטרנט דרך המחשב שלו דבר שגרם לי להציץ לו בפלאפון (לא יפה מצידי אני יודעת) שם גיליתי כי הוא שולח לבחורה מהעבודה שלו תמונות בעלי אופי מיני ואף כתב לה שהוא מת עליה.לא ראיתי שהיא משתפת פעולה עימו ואולי גם חלק מההודעות נמחקו.אני התעמתתי עם בן זוגי שמיד לקח את רגליו ועזב לשבוע ללא יצירת קשר כי נפגע מחוסר האמון שהפגנתי ומכך שחדרתי לפרטיותו.אחרי שבוע יצר קשר ואני התנצלתי על שחיטטתי אך דרשתי הסבר למה שראו עיניי.לטענתו הבחורה בת 24 (הוא בן 50) והם חברים לעבודה והיא חלק מה"חברה" וזה סתם התבדחויות. לטענתו היא הצילה אותו בענייני עבודה ועזרה לו מאוד ולכן הוא כתב לה שהוא מת עליה.מאז אני מרגישה נבגדת. אומנם חזרנו להיות יחד אך בליבי איני סולחת ואני מרגישה כנבגדת.בן זוגי שנראה לי עד כה כזה ביישן, טוב לב ורק שלי כבר לא נראה לי כך כי אם גבר רמאי , בוגדן חובב נשים מרייר.אני לא יודעת מה להחליט וכיצד להמשיך את צעדי.... עברנו שמונה שנים יפות יחדיו ואנו היינו חברים טובים.וכעת יש נקודת שבר,,,, לא בא לי שהוא יגע בי, אני לא מוצאת סליחה ומחילה ולא יודעת אם באמת זה סתם תמים או שמה אני היא זאת התמימה...איך ממשיכים הלאה מכאן?האם כדאי לי לדבר איתו שוב על הנושא?איך אוכל להתגבר על מה שגילית?אודה להמלצתך.חג שמח.תות
ד"ר אורן חסון
צעדים
⌄
תות יקרה,
את כועסת מאד, עד שאין בך סליחה. אם זה ימשיך כך, אז את נותנת לעצמך את התשובה, ללא קשר למה שהוא יעשה. אבל אני חושב שאת מצפה בכל זאת שהוא יעשה מאמץ לרצות אותך ולהראות לך שהוא מאד מעוניין בך בלבד. האם זה יהיה? - לא יודע. אבל אני גם מבין ממך שאת לא לגמרי בטוחה מה נכון ומה לא - ולי קשה לשפוט. אחרי הכל, אני רואה את העובדות דרך הפילטרים שלך ודרך העיניים שלך. ומה שנראה דרך העיניים שלך, לא נראה טוב. אם זה נכון, האם הוא יודע לאפס את עצמו ולהחליט שאת חשובה לו יותר מהאגו או מהפלירט שלו? תראי עם הזמן, אני מניח. וכן, חבל להפסיד קשר טוב של שמונה שנים. האם שווה לך ללכת כמה צעדים לקראתו כדי שגם הוא יילך כמה צעדים לקראתך? - יתכן מאד שכן, אם שניכם התחפרתם בתוך עניינים של אגו פגוע או הצדקות מיותרות.