כנות פוגעת: מה לומר וממה להתרחק

תאריך פנייה: 03.02.2007 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אנה
לדבר איתו בכנות
03.02.2007 • 00:05

ד" אורן שלוםאני בבעיהיש לי חבר, אנחנו בני 19, הכל אצלנו טוב ויפה, אבל...לפניו היה לי חבר, והפרידה שלנו הייתה מאוד קשה. מי שתמך בי באותה תקופה קשה, זה היה החבר הנוכחי שלי, שאז היינו ידידים. לא עבר הרבה זמן מהפרידה, וזה עדיין קשה לי. אני בדיכאון לפעמים, יש לי מצב רוח רע, ואת כל זה אני מוציאה על החבר הנוכחי. הוא תמיד מתעצבן, אומר לי "אם את כל כך אוהבת אותו אז תחזרי אליו". ובגלל זה אני לא מדברת איתו על זה. אין לי אדם יותר קרוב שאני יכולה לדבר איתו פתוח, חוץ מהחבר. אבל הוא, לא מוכן שאני אדבר על התקופה ההיא. אבל אני רוצה לדבר, כדי להיתפטר מהכאב, ואין לי עם מי, חוץ ממנו. והוא, כמו שציינתי לא מוכן להקשיב ומתעצבן. מה לעשות? איך להסביר לו שאני לא רוצה לחזור להוא, אלה סתם כי קשה לי ואני חייבת לדבר? אני יודעת שלא נעים לו לשמוע על הקשר הקודם שלי, זה מוריד לו מהביטחון, אך בכל זאת-מה לעשות?

ד"ר אורן חסון
ועוד על כנות פוגעת...
03.02.2007 • 19:01

אנה יקרה,
החבר שלך צודק. זה לא משהו שאת צריכה להוציא כלפיו. בשביל זה לכי אל החברה הטובה שלך, שתוכלי לשפוך אצלה על החבר הקודם ועל החבר הנוכחי, מבלי לפגוע בקשר הנוכחי שלך. והרי את רוצה לשמור עליו, נכון? הוא נפגע ובצדק, כי זה מערער לו את הבטחון כשאת עדיין לא לגמרי בראש איתו.ואיתו תדברי על החברות שלך, כאשר הן תהיינה מעצבנות לך. למדי למי לומר מה, ואצל מי את מקבלת איזה צורך, מבלי לפגוע באף אחד.ראי כמה שאלות למטה את תשובתי תחת הכותרת "כנות עם חוסר החלטיות: שילוב קטלני".

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083