כנות בזוגיות: מתי ואיך?

תאריך פנייה: 18.03.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ש
כנות בכל מחיר?
18.03.2006 • 08:46

שלום
דר' חסון..כתבתי לך מס' פעמים על "בעייית החמות"אנינמצאת במצב בו אני מרגישה כי ערוץ התקשורת בין בעלי לביני הולך ונחלש עד מאודבכל מה שקשור למשפחתו יש לו אובססיהולי..פשוט מחליא אותי לשמוע אפילו על אמא שלו..היא כמו שהזכרתי טיפוס הקורבן..רוצה בילעדיות על הנכדים ושרק איתה ישחקו..ואם משהו אחר משחק איתם או מחזיק אותם..אפילו האמא היא עושה פרצופים ויושבת בצד..אני לא יכולה עם זהבכל פעם שאני בדרך לשם (אנו רואים אותם פעם בשבוע) אני מקיאה את נשמתי ברכב..ורק עכשיו אני מבינה שזה הלחץ ..כל זה לא היה מזיז לי אלמלא הקשר ביני לבעלי לא היה נפגע..אנחנו זוג כ"כ תקשורתי יצאנו 6 שנים לפי החתונה עברנו המון ביחד והכל בהבנה ובחברותבאמת קשר שיש להתקנא בו..אבל מה קרה עכשיויש מתח באוויר..וכמה שאהיה כנה עם בעלי לגבי אמו עדין זה לא יגרד את סלידתי וחוסר הכבוד העז שאני רוחשת (או לא רוחשת)לה..יש לאמר כי היא הרוויחה את זה ביושר ובעמל רבאניני יכולה לא ללכת לשם כי בתי צמודה אלי (היא יונקת) והאמת אני גם לא מוכנה לתת לבתי להיות שם לבד..עם בעלי..כי האובססיביות שלהם והחוסר רגישות לילדים היא ממדרגה ראשונה (רק לדוגמא קלה את הנכדה השנייה הם מעירים כל הזמן והנכדה בוכה כל הזמן ועצבנית)ממש כאב לב..אני רואה שלבעלי חלק מההתנהגויות האלו מפריעותאבל עם הכל הרצון לרצות את האם הוא מעל הכלמה מעושיםלהיות כנים חלקית?לשחק המשחקאני מיואשת וחרדה מאוווד

ד"ר אורן חסון
כנות, במידת הטאקט הנכון
20.03.2006 • 14:30

ש יקרה,
את אומרת שאת ובן זוגך זוג כל כך תקשורתי, ובכל זאת את שואלת אם להיות כנה חלקית. כלומר, להיות כנה לגמרי את אפילו לא מעלה על הדעת. אני לא אומר שבהכרח את צריכה להיות כנה עד הסוף, אני רק אומר שאולי אתם לא תקשורתיים במידה שעליה את מצהירה.הטקטיקה היא להיות כנה עד שאפשר, ועם טאקט. כלומר, לא להיות גסת רוח, אלא לדבר על עד כמה הדברים מפריעים לך, יותר מאשר לדבר על עד כמה היא רעה ולא מוצלחת. ואם בן זוגך באמת חושב כמוך (כי זה מה שאת אומרת), הוא יבין אותך. שאלי אותו היכן עושים פשרות שהוא, עם הצרכים והאילוצים שלו, ואת עם מה שזה עושה לך, יכולים לעמוד בהן, ונסו למצוא משהו ביניים כזה, שאולי תוכלו שניכם לשחק מול ההורים. אז כנות עד הסוף עם ההורים לא תהיה, וביניכם, כן, אבל במידת הטאקט הנכון, הפתיחות והבעת הצרכים והיכולות, כדי להגיע לפשרות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083