כלכלה בחיזור פרק ב'

תאריך פנייה: 15.06.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
mamy4
זוגיות בפרק ב' והוצאות כספיות
15.06.2011 • 19:16

שלום רב,
אנחנו זוג גרושים בשנות ה-40 לחיינו עם ילדים מנישואים קודמים....אנחנו בקשר מזה כמה חודשים אך לא חיים יחדאני מרגישה שלא נוח לי איתו בנושא הכספי.....מה שאני רוצה לדעת האם הנכון הוא שכל אחד אמור לשלם על עצמו בבילוי או יציאות משותפות בין עם אנחנו לבד או עם הילדים או שהבן זוג צריך לשלם עלי ....או לפחות להציע...לפחות במערכות יחסים קודמות אף פעם לא נתנו לי לשלם גם אם הצעתי....וכאן אני מרגישה שאם הוא משלם עלינו בבילוי אז אני חייבת לשלם בפעם אחרת עלינו כי אני מרגישה לא נוח ....כי הוא גם אף פעם לא אמר לי לא לשלם או להכניס את הארנק חזרההאם זה מעיד על קמצנות או על בעיה כלכלית או שהנטל אמור להתחלק בינינואני אוהבת אותך ורוצה באמת שהדבר הזה לא יעיב בינינו.דיברתי איתו מספר פעמים על הנושא ועל ההרגשה שלי והוא כל הזמן מתעצבן וכועס בעניין....וטוען שזה ממש לא נכון וזה רק שלי ושכנראה חשוב לי רק העניין הכספי ולא האדם שבו.אשמח אם תאיר את עיניי בעניין כי לא רוצה להרגיש רע כל כך ומועקה בנושאתודה רבה

ד"ר אורן חסון
כלכלה ונדיבות בחיזור פרק ב'
16.06.2011 • 23:25

מאמי יקרה,
אחד הקשיים המשמעותיים ביותר בפרק ב' עם ילדים מן העבר הוא הצד הכלכלי. הן בגלל הלחץ לשלם מזונות על הילדים ו/או על האקסית, והן בגלל המחוייבות שהגבר מרגיש כלפי ילדיו (ובדרך כלל זה הכיוון), והרצון והצורך שלו לחסוך בשבילם כספים לעתיד. יתכן מאד שזו אחת הסיבות, לפחות, להעדר הנדיבות שלו. כי זה תמיד זה יוצא על חשבון עוד מישהו שהוא יקר לו ושהוא מחוייב אליו.ומעבר לכך, יתכנו באמת עוד לחצים ואילוצים כלכליים אחרים שאת לא מודעת לגמרי לכל השיקולים הנובעים מהם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083