תמיכה לאם במצוקה

תאריך פנייה: 05.01.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
roni
אמא
05.01.2006 • 16:38

שלום
אני פונה אליך לבקשת עצה עבור אימי,אני לא בטוחה שזה התחום שלך אך אשמח לקבל המלצה בשבילה . (אם באפשרותך כמובן).רקע:אימי היא אשה אשר חולה בסכרת קשה ועברה בשנה האחרונה השתלת כליה. לאחר השתלת הכליה ובעקבות כדורים שהיא מקבלת לתמיכה העלתה אימי קרוב ל-30קילו במשקלה.המצב הבריאותי לא טוב( אבל מתפקדת) הבעייה אצלה היא, שהיא אומרת ולדעתי אף מתכוונת, שהיא איננה מעוניינת לחיות יותר, אני יודעת ש"השומן" כרגע הוא המהווה בעייה עיקרית בחייה ולא המחלה, היא מסתגרת בביית ,לא מוכנה ללכת לפגוש חברות( בטענה שהיא לא מרגישה בטוב) ואף בוכה מרבית מהיום. אמנם אנחנו (ילדיה) כבר אינם חיים איתה בבית , אך שומעים אותה בשיחות יומיומיות בטלפון, את טענותיה שחייה כבר אינם חיים(המחלה הקשה, ראייה שהולכת ופוחתת, אין אפשרות לנהוג)ועוד תלונות על מצבה הנורא. אבי הוא איש מקסים ותומך אך נמצא עד הערב בעבודה כך שמרבית היום היא נמצאת לבדה.שאלתי- האם אתה מכיר פסיכולוג אשר יהיה מוכן להגיע אליה הבייתה( היא לא מוכנה לצאת מהביית אל מטפל) , אם המטפל יגיע אליה לא תהייה לה בעייה להפגש . אני מדברת על איזור הצפון . או שתוכל להפנות אותי למישהו מתאים שיוכל לעזור .מודה מראש על ההתייחסות .

ד"ר אורן חסון
עובדת סוציאלית?
06.01.2006 • 10:15

רוני יקרה,
צר לי על מצבה של אמך. זהו ערעור של "האני" והכבוד העצמי שלה, ואנשים יכולים להשבר בקלות במצב הזה. אם יש לכם את האפשרות להרעיף עליה אהבה (הילדים!), זה יכול להועיל מאד, אבל אני יודע שגם לילדים במצב כזה יש יכולת מוגבלת לייצר אמפתיה, כאשר הצד השני מתקשה להשלים עם המציאות, ומתקשה לקבל.אני לא מכיר פסיכולוג בצפון, ופסיכולוגים נוטים פחות לצאת מהחדר הבטוח שלהם. אבל יכול להיות שכדאי לחפש לא פסיכולוג, אלא עובדת סוציאלית שתגיע אליכם (ויש עובדים סוציאלים שהם גם פסיכותרפיסטים, מה שייתן לך שילוב שאולי יתאים לכם יותר). אני מציע שתבדקו בשרות הציבורי, או דרך קופת חולים, ואולי תגיעו למישהי שתהיה מוכנה לעבוד גם באופן פרטי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083