תמיכה כלכלית בזוגיות: מה כדאי לדעת

תאריך פנייה: 28.10.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
נועה
הוא נשוי
28.10.2006 • 09:51

לפני 8 חודשים הכרתי גבר נשוי, לטענתו הוא ואשתו מיצו את יחסיהם ואין בניהם קשר מיני אע"פ שגרים באותו בית (בקומות נפרדות). היחסים בנינו מצוינים , לא מתראים בחגים ושבתות כמובן, לפעמים זה נוח לי מאד ולפעמים הבדידות משתלטת. אני מבינה שזו בחירתי.יש בנינו אהבה ומשיכה.בעניין מגורים משותפים שנינו לא מעוניינים, אנו נפגשים פעמיים, שלוש בשבוע וזה די מספק.מה לדעתך עלי לצפות מגבר נשוי כדי שארגיש טוב? האם גבר נשוי אמור להגיש לי תמיכה כלכלית ונפשית ? מצבי הכלכלי הוא לא מזהיר אך איני מסוגלת לדבר איתו על כך.(מצבו הכלכלי מצוין)תודהנועה

ד"ר אורן חסון
קחי בחשבון
31.10.2006 • 00:11

נועה יקרה,
למרות שזה לא בדיוק אותו הדבר, קראי בבקשה גם את תשובותי לשאלה "תסכול לפני בגידה מיועדת", שתי שאלות למטה. יש הרבה מאד מאפיינים דומים בין שני המקרים.גבר נשוי "אמור" להשקיע בילדיו. על פי חוק. גבר נשוי "אמור" לחלוק את את המשאבים שלו עם אשתו, על-פי חוק. זה הדבר היחיד שאני יכול לומר לך על "אמור". אני לא בטוח שהוא ירצה להשאר איתך אם ירגיש שאת מנסה להשיג ממנו גם תמיכה כלכלית. זו אחת הבעיות שיש לך כאשה שניה, שהציפיות שלו לחלוקת מה שיש לו, שזה גם רכוש וגם זמן וגם עונג, אינן בהכרח דומות לאלו שלך.קל להבין את התחושה שלך. את במצב כלכלי לא משהו, והנה יש לך עכשיו בן זוג שיש לו, ושאפילו לא ירגיש בחסרונו של מה שלך יהיה קצת נוחיות. זה יוצר בך ציפיות ותקווה, ובכל זאת, זה תלוי במשא ומתן ביניכם. זה גם תלוי מה עוד את רוצה להשיג. הואיכוללתת לך את כל אלה, השאלה היא עד כמה הואירצה. השאלה היא גם עד כמה את תרצי עם הזמן, ואם הוא יוכל לעמוד בשינויי הצרכים שלך.ואל תסמכי לגמרי על מה שהוא אומר לך בעניין אשתו. גברים לא פעם נוטים להציג את היחסים עם נשותיהם באופן חד צדדי, קרוב יותר למה שהאשה האחרת היתה רוצה לשמוע (ניסוח שמאפשר תקווה), ושוכחים לומר לאשה שלהם את מה שהם מרגישים, כך שהיא מרגישה דבר הפוך לחלוטין. אני לא אומר שזה המצב, אבל זה אפשרי. קחי בחשבון.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083