ירידה בתחושת אהבה: מה עושים?

תאריך פנייה: 26.06.2016 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
רון
סוג של רגשות מעורבים במערכת יחסים
26.06.2016 • 12:05

שלום,
אני נמצא במערכת יחסים כמה חודשים, ולאורך כל מערכת היחסים אני מרגיש כל פעם רגשות משתנים:מצד אחד יש ימים שאני מרגיש אהבה ומשיכה חזקה מאוד כלפי בת זוגתי, מצד שני יש ימים שאני לא מרגיש אהבה חזקה וחושב לעצמי שאולי אנחנו לא צריכים להיות ביחד. שינוי זה קורה לאו דווקא בגלל מעשה כלשהו של הצד השני אלא לפתע באופן אקראי.אני מאוד לא רוצה להיפרד ממנה, אנחנו נהנים ביחד, היא אוהבת אותי ואני אותה (לצערי רק בחלק מהזמן ללא הסבר לתופעה), המשפחות הכירו כל אחד מאיתנו ויש לנו אף כל מיני תכנונים לפעולות עתידיות. אני מפחד להתקדם איתה יותר מדי במערכת היחסים כרגע כדי לא ליצור אצלה אכזבה או תחושת ניצול בהמשך, רק בגלל שלפתע המשיכה שלי כלפייה יכולה לרדת לתקופה של כמה ימים.מה ניתן לעשות? כיצד לשנות את הגישה שלי כלפייה?לדעתי זה קרה בגלל שכשהכרנו מנעתי מעצמי להתאהב בה מהר כפי שקרה לי עם נשים לפניה ולבסוף קיבלתי דחייה, וכתוצאה מכך בימים שאני ממש אוהב אותה אני יכול להרגיש פחד לאבד אותה. אולי הפחד לאבד אותה גורם לי לגישה אדישה כלפיה.תודה.

ד"ר אורן חסון
ספק על טרמפולינה
27.06.2016 • 23:22

רון יקר,
ירידות בתחושת האהבה, יכולות לקרות. הסיבה יכולה להיות ירידה במצב הרוח, מחשבה פתאומית שחלפה בך, וקשורה אליה, אליך או לקשרים אחרים שהיו לך, או אולי אפילו שלא אכלת טוב או ישנת טוב. אבל כנראה מה שקורה לך הוא שהתחושה הזו אצלך, משחקת כמו טרמפולינה, ומועצמת. אולי כי היא מביאה אותך לידי ספק באהבה, וזה גורם להיזון חוזר של דכדוך וירידה נוספת בתחושת האהבה ולספק נוסף, וחוזר חלילה. או אולי, כפי שכתבת, בגלל המחשבה שאם זה לא זה, אז אתה עלול להיפגע, ואתה מרחיק עצמך רגשית שמגננה. כך או כך, העצמה של תחושות לא טובות, שמגיעה במחזוריות מסויימת, היא תופעה נפוצה וחוזרת בתחומים רגשיים שונים, כמו בחרדות או בקינאה.ואולי יהיה לך קל יותר אם תוכל לומר לעצמך שאולי יש לך בסיס טוב להטיל ספק גם בספק הזה שלך. כי הנה, הרגשת את זה בעבר, ושבת לאהוב אותה. ושאולי זה רק הספק שמתעצם מעצמו, ואתה רוצה להתגבר עליו, כי היא באמת מישהו מוצלחת עבורך, שתוכל לאהוב, ושאם תפסיק לתת לספק הזה לכרסם בך סתם, תוכל לאהוב באופן רצוף יותר, וכייפי יותר.אז נכון שהספק לא בא לבד. כי הוא בא כאשר מרגישים פחות אהבה. אבל הסיבות הראשוניות יכולות להיות עניין של מצבי רוח, שלא קשור אליך ואליה, כך שאני חושב שבכל מקרה אתה לא רוצה שהספק שלך יעצים את עצמו מעצמו, לא סיבה, רק כי הוא שם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083