יצירת קשרים חברתיים - טיפים ועצות

תאריך פנייה: 12.05.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
התוהה
איבוד יכולת חברתית
12.05.2006 • 17:34

שלום רב,
מאז שיש לי עסק מהבית, האינטרקציה שלי עם אנשים, שהם לא קשורים לעסק, שואפת לאפס. יש לי רק חברה אחת טובה, ועוד אחת שאני נפגשת איתה בערך פעם בחודש ולא מדברות בטלפון. כך שזה העולם החברתי הסובב אותי, חוץ מבעלי והוריי.גם כשיש לי הזדמנות ליצור קשרים - לדוג' בחוג להרזייה שאני שייכת אליו, אני שותקת, מה שלא היה פעם. אני ממש מרגישה שקשה לי להוציא מילה מהפה. כמעט כמו להתחיל עם בחור.נראה לי שבמהלך השנתיים של העסק, איבדתי יכולת חברתית, ורציתי לשאול איך אני יכולה להשיב אותה, כיוון שאני מרגישה די בודדה, וכזו שחוץ מבעלי אין לי אף אחד כמעט, ואני לא רגילה למצבים כאלה.חוץ מזה, אנחנו גם הזוג האחרון בחבר'ה שלו שאין להם ילדים, ולכן גם האינטרקציה עם החבר'ה שלו ירדה כמעט לאפס.מה עושים? איך אני יכולה לשפר את האינטרקציה החברתית שלי, ולמצוא עוד חברות, ואיך אנחנו יכולים להכיר חבר'ה בתור זוג?אשמח לייעוץ

ד"ר אורן חסון
לתרגל מחדש
15.05.2006 • 00:19

התוהה יקרה,
קשרים חברתיים ויחסים חברתיים הם משהו שדורש תרגול. ולכן, במצבכם, כאשר תרגול אינו דבר טבעי, כי ההזדמנויות שנוצרות באופן טבעי הן מועטות, יש לטרוח כדי ליצור אותן. חלק עם חברים שלכם (ומותר לכם לנסות להזמין את עצמכם לחברים עם ילדים שיכולים פחות לצאת, אם אתם יכולים לשאת "שיחות ילדים" לאורך זמן), או ליזום פעילויות שונות במקומות שיתאימו לכם יותר, כמו טיולים מטיפוסים שונים, או חוגים, לפי מה שיתאים לנטיות שלכם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083