יציבות קשר: מה עוצר אותך?
אילנה
מערכת היחסים על סף התפרקות
⌄
שלום,
אני בת 30 גרושה עם ילדה ויש לי בן זוג אותו אני מכירה כבר 5 שנים והנמצא בחיי אוף אנד און כבר כשלוש. עשיתי לו בדרך המון רע. אם זה לחטט לו בדברים האישיים, לחדור לו לפרטיות הקדושה שלו, לשקר לו על בסיס קבוע, לבגוד בו ועוד המון דברים. הוא תמיד סלח לי אחרי כל הרע שעשיתי לו ולקח אותי בחזרה והוא נותן הכל והוא שם למרות הכל נותן את נשמתו ואהבתו אלי ואל ביתי.אני מאוד רוצה לתקן את מע' היחסים שלנו ולקחת אותה למקום אחר, טוב יותר אך אני חוששת שמה כל מה שעשיתי לו בעבר יעיב על כך.הוא מסוג האנשים שיכול, מוכן והשתנה כדי לעשות לי טוב.אבל אני קשה מדי איתו, לא ממש מבינה את מה שהוא עובר, לא מצליחה להתחבר אליו ברמה הרגשית ע"מ להבין מאיפה הוא מגיע. הופכת להיות אפתית כשהוא מתחיל לדבר, נכנסת למגננה ולא ממש יודעת איך להכיל את כל מה שקורה.חשוב לי שהקשר הזה כן יצליח, כי יש המון אהבה מבחינתו ואני חושבת שגם אני אוהבת אותו למרות שכל מה שהעברתי אותו, שלא ממש ממחיש את זה. והוא בטוח שאני שונאת אותו, ושאני לא אוהבת אותו.האם לדעתך ניתן יהיה להציל את מערכת היחסים הזו?
ד"ר אורן חסון
תתחילי, אם כך, לבנות במקום לפרק
⌄
אילנה יקרה,
לפי מה שאת כותבת, איכות הקשר והיציבות שלו תלויים רק בך. הוא מצידו נשאר איתךלמרותכל מה שעשית לו. מה שזה אומר שאת צריכה להפסיק לפחד, כי נדמה לי שהפחד מניע אותך לך לבחון את הגבולות שלו, ומונע ממך להתחבר אליו רגשית מאידך. אולי גם הפחד להודות בטעויות, לפחות בפניו. כאן עשית את זה, וזה דורש הרבה אומץ וכנות עם עצמך, אבל זה לא מספיק. אם את רוצה אותו, לכו ליעוץ זוגי, או לפחות לכי את לטיפול אישי.
לימור
זוגויות במלחמה תמידית ממש הישרדות
⌄
הייאני נשואה+2 ילדים אני ובעלי לא מסתדרים כבר הרבה זמן נפרדים חוזרים\אחרי מריבות קשות כואבות הוא מאד קנאי וגם אני בכל דבר יש חילוקי דעותיש גם הרבה אלימות בעיקר מילולית אבל באיזה שהוא מקום יש לו לב אבל לא הרבהרוב הזמן הוא שונא את החיים המסגרת העבודות והרעש של הילדים טוב לו בחוץ ועם הוריואחרי כל פרידה ואפילו אחזרית קריטית ואפילו של חודש בנפרד שהיה לי מאד קשה...חוזרים היו עוד פרידות קטנות אך על כולם התגברתי והחזרתי אותו למען ילדיי הרגל והפחד להיות לבד שאלתי היא האם איי פעם המצב יכול להשתנות והגלגל יתהפך לטובתי והוא יאהב אותי יותר כמו פעם או ישתנה למעננו והאם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי שזה יקרה
לימור
⌄
מחכה לתשובתך (לימור מתארך 20ץ01ץ07רציתי רק להוסיף שאני לא מוכנה לישמוע על פרידה ביננו אפילו עו"ד אמר ויעץ לי לנסות לישתוק מבחינה כלכלית אני והוא מסובחים בחובות שרובם הוא עשהויהיה לי קשה כלכלית ונפשית כי לבנתיים שהוא עוזב אותי אני על סף התתמותות...... רוצה לשנות ולא מצליכה בעלי איש קשה ואחזרי כנראה בעקבות דקאון של חובות חיים קשים חוסר סיפוק מעבודה בממונית (אבל רואה בעבודה זו כסף הוא כל הזמן על הכביש מעדיף לעשות כסף ולהתעלל בנו בי ובשני ילדיי יכול גם לא לדבר איתם הכל רק להתעלל בי מה אני עושהומה שהוא גם אוהב את הוריו מאד אפילו שהוא רואה מהם חוסר אכפתיות אמו לא אוהבת לשמור על ילדיו ולא כל כך אוהבת את ילדיו והוא מעדיף תמיד אותם עליי והיה גם פיצוץ גדול ביני לבין אחיותיו ואמו הם היו מאד רעות אלי ורצו שאני יתגרש ממנו כיום ברוז גדול ביניו יש רק אחד שלא רוצה שנפרד וזה אביוהוא היחיד עם לב עלי ועל ילדיי תמיד עזר לי להחזיר אותו הביתה אלי בשביל הילדים אוהב את ילדיי המון אבל מאד אוהב את אשתו ומפחד ממנה לכן מנסה להתרחק ממני דו פרצופי כזה....לא יכולה להשפיל את עצמי בפני אמו אבל חייבת למען בעלי מה לעשות השבוע אמו של חמי נפתרה אני מאד רוצה לעשות לו כבוד ולבוא עם ילדיי לנחם אבל אשתו שם היא תעשה פרצופים ואולי גם סקנדלים גם אחריות של בעלי שם מה לעשות ללכת לא ללכת אני גם משפילה את עצמי שאני יופיע שםאבל מצד שני אולי שם הם יתבישו לריב ואולי יהיה שולם לא יודעת מה לעשות אולי יהיה יותר גרוע מה אלהוים אני גם מאד רוצה שבעלי יהיה מרוצה ממני ויאב אותי כמו פעם מה לעשותת......אנא עזור לי נמאס לי אני מתפרקת כבר כל הזמן בוכה לא מאמינה שכל המשפחה שלא לא אוהבת אותי ואולי גם מקנאים בי כי אני עם עבודה טובה כסף מתלפבשת מאד יפה אולי מבזבזת לבעלי את הכסף לא יודעת מה הם רוצים......אנא עזור לי ודחוף אני צריכה להחליט עד מחר,אם ללכת לשם או לא.......דחוף מאד
לימור
⌄
ntanj to ,jzur tkhh cveso kt thfp, kh keck ,ducu, do ncju. ,usv khnur
לימור
⌄
מחכה לתשובה דחוף לא איכפת לי לשמוע גם תגובות מקוראים בפורום תודה
לימור
⌄
רק לי אתה לא עונה וחבל כ המצב בביתי מאד קשה כל יום מריבות כל יום מלחמת עולם אנא ענה לי תודה