יעוץ זוגי: גשר על פערים ושיפור תקשורת
מיכל
חייבת עזרה בדחיפות
⌄
אני ובעלי יחד 3 שנים מתוכן שנה וחצי נשואים יש לנו תינוק מקסים בן שמונה חודשים, התאהבנו מהרגע הראשון ומיד עברנו לגור יחד אחרי תשעה חודשים כבר קיבלתי הצעת נישואין הכל היה כל כך קסום עד כדי כך שלא שמנו לב לפערים הענקיים בינינו... הראייה שלנו לחיים היא הפוכה לגמריי הוא ילד להורים גרושים שסוחב על עצמו הרבה לא יודע איך "גבר" ראש המשפחה צריך להתנהג אני מרגישה שאנחנו אבודים שהוא לא יודע להחזיק משפחה אני כל כך כואבת את זה כואב לי על עצמי ועל הילד שלי , כתבתי קצת בבלאגן עד עכשיו כי אני כל כך נסערת... בגדול הוא עובד בעבודה מסודרת חרוץ מאד ומאד ביתי (לא מרבה לצאת ולהסתובב) אבל כשאנחנו ביחד בבית אין את האוירה בבית שאני רוצה שתהיה שנהיה יחד נצחק נאכל נהנה מהבן שלנו רוצה לראות אותו משתולל עם הילד ברצפה שעה ולא 2 דקות הוא אוהב את הילד אבל הוא לא יודע איך להראות את זה גם לי הוא לא אומר כלום לא מחמיא לא מפרגן כל החלטה גדולה שיש לנו בחיים מלווה בריב ענקי אין בינינו הסכמה על כלום לא על איזור מגורים לא על החלפת אוטו ואפילו על קניה של שטיח הוא מחליט על כך דבר גדול כמה נחסוך כמה נוציא ואני לא בן אדם נשלט אף פעם לא הייתי ולא אהיה , הוא יורד לי לחיים בכל דבר מה קניתי מה אני קונה בסופר אני מרגישה שאני מבטלת את עצמי בקושי קונה לעצמי דברים (אני עובדת כן?!) ועוד אחרי כל זה הוא אומר שאני בזבזנית ואני אפיל אותנו כלכלית לא יודעת מה לעשות אני אובדת עצות לא יכולה יותר אני רק בוכה ומרגישה שעשיתי טעות מפחדת להתגרש אבל גם לא רואה את עצמי ממשיכה ככה אנחנו לא מצליחים לדבר שלושה ימים אנחנו בקושי מדברים ומדי פעם רבים אחרי שלושה ימים בערך מדברים מגיעים ל"הסכמה" ואחרי שעה בערך שוב על דבר הכי קטן שוב פיצוץ וחוזר חלילה אני מאד טעונה וכועסת ומרגישה כבר שרומסים אותי ואת כבודי לא רואה איך אנחנו יוצאים מהמצב הזה , ברור שהדבר שאני הכי רוצה זה שנסתדר ונחיה ביחד כמשפחה אבל לא במצב הזה אני יודעת שאנחנו צריכים טיפול כי אנחנו לא מצליחים לתקשר והוא אפילו הסכים לזה ברגע של "שולם" אבל שוב הכל התפוצץ בשנייה מלחמת עולם , בבקשה עזרההה אני מתמוטטת....
ד"ר אורן חסון
הצורך בשיתוף פעולה כדי להגיע ליעוץ
⌄
מיכל יקרה,
יש ביניכם פערים באישיות, שלא קל לגשר עליהם, אבל זה אפשרי בעזרת נכונות ורצון טוב. יתכן שהמשקעים שלכם מן העבר, כתוצאה של כעסים בשל אכזבות הדדיות מאותם פערים, הם שמפריעים לכם היום לגשר על אותם פערים ולבנות אמון מחודש בנכונות של הצד השני לעשות זאת. בסופו של דבר, כי אלה מצמצמים את "הרצון הטוב" הנדרש משניכם.הוא הסכים ללכת ליעוץ זוגי - מה שאכן יכול לעזור לכם להתחיל ולסובב את הגלגל הלא טוב לכיוון השני, בגלל הכעס שלו על משהו שקרה. אז מה האלטרנטיבה שלו? - פרידה? לפי מה שאת כותבת, אני בכלל לא בטוח שזה מה שהוא רוצה. אני רק יכול להבין ממה שכתבת שכאשר הוא כועס עליך, מסיבה כלשהי שקשורה לבטח לקושי בתקשורת ביניכם, הוא יילך נגדך בעניינים שונים שהם חשובים לך, גם אם הם חשובים גם לו.לכן, המטרה הראשונית שלך היא ליצור מחדש את האוירה הטובה שתאפשר ללכת ליעוץ זוגי, גם אם את מרגישה שאת מוותרת על משהו חשוב. ממילא כל הויתור הזה ייבחן מחדש בתהליך הייעוץ הזוגי, ובעזרת איש מקצוע. את רק צריכה סבלנות ואורך רוח כדי להביא את שניכם לשם.במידה שלא תצליחי ליצור את שיתוף הפעולה המינימלי הנדרש כדי להביא אותו ליעוץ זוגי, התחילי בייעוץ זוגי לבדך. יש סיכוי טוב שהוא יצטרף בהמשך, ויש סיכוי מעולה לכך שבכך תיטיבי עם עצמך, בין אם איתו ובין אם בלעדיו.