ילד מפונק: האם זה מה שאת רוצה?
נועם
שליטה של גבר.
⌄
שלום.
יאני נערה מתבגרת ויש לי חבר בן גילי (חבר ראשון) שמספר כי הוא אהב אותי מהרגע הראשון (כיתה ז') עבר הרבה מאוד זמן מאז וכשגם אני התחלתי להרגיש אליו משהו הפכנו לזוג..לפני הייתה לו חברה והוא בגד בא ובכל זאת, איכשהו, אני בוטחת בו.ממש לפני כמה דקות חברה פנתה אלי והראתה לי שיחות שלה ושל חבר שלי דרך האינטרנט. אלו שיחות שהתחילו עוד לפני החברה הקודמת שלו וכשהם הפכו לחברים השיחות ניפסקו.היא אמרה לי עכשיו שלפני משהו כמו שבועיים (אנחנו חברים כחצי שנה) הוא התחיל שיחה נוספת... בשיחות הישנות היו אמירות כמו "אני רוצה לנשק אותך" או "בואי ניפגש ואני מבטיח שאני אנשק אותך" "יאני מעוד מענג, אם את רוצה אני יכול לנשק אותך בכל הגוף.. ומי כמוך יודעת שזה נעים?" "מה, את כבר לא אוהבת אותי?"לפי מה שהיא אמרה, השיחות התחילו בצחוק ואז לפני שבועיים הוא אמר לה דברים כאלה שוב והיא התחילה לחשוב שהוא רציני...דיברתי איתו על זה והוא אמר לי שזה היה הכל בצחוק, אבל כשהיא הראתה לי את השיחות כבר לא ידעתי אם אני צריכה להאמין לו או לא....בבקשה תעזרו לי! איך אני יכולה לדעת אם הוא משקר לי?מה אני צריכה לעשות??תודה רבה, נועם.
נועם
שליטה של גבר.
⌄
שחכתי להוסיף שדיברתי איתו כמה פעמים על מיקרה
הבגידה הקודם, והוא אמר שהוא גבר והוא לא יכול לשלוט בעצמו כאשר הוא חרמן.. האם זה נכון?
ד"ר אורן חסון
ילד מפונק
⌄
נועם יקרה,
הוא ילד מפונק, ולא גבר. וכילד מפונק הוא לא יכול לשלוט על עצמו כשהוא רואה ממתק. כשאת רואה ממתק בחנות ממתקים, האם את יכולה לשלוט בעצמך ולא לגנוב אותו? זה בערך אותו הדבר. תחשבי אם את רוצה לעצמך כחבר ילד מפונק, או נער בוגר שיודע להתחשב גם בצרכים שלך.