ייעוץ זוגי: תקשורת וסטנדרטים
ליהי
משבר באמון
⌄
שלום,
אני בת 32, אנחנו ביחד 4 שנים סה"כ (מתוכם שנה נשואים ואני בהיריון ראשון שלנו). כשלושה חודשים אחרי שהכרנו היה לנו משבר אמון, גיליתי שהוא הסתיר ממני דברים, הוא לא בגד בי עם מישהי אחרת, אבל לא היה איתי כן לגבי דברים שעשה, לא סיפר לי הכל בטענה שידע שאני יעשה לו סרטים לגבי מפגשים עם ידידות שלו וחברים שלו ולמען האמת הייתי קנאית מאוד.. עברנו את התקופה הזו ובאמת זה לא היה קל לבנות את האמון מחדש. מאז התחתנו ועברנו ריבים כמו כל זוג, אבל תמיד האמנתי שהוא כן איתי.עד שלפני חודשיים גיליתי שיש לו חוב כספי ע"ס 15 אלף ולפני החתונה הוא אמר לי ששילם את זה! אני בן אדם שאין לו חוב במכולת!!! אני לא מבינה למה שיקר לי ואמר לי שטיפל בזה?! (והיה לו את הכסף לשלם זאת לפני החתונה וגם אחרי... ולא לחכות עד שנקבל מכתב הביתה...). הוא טען ששכח לטפל בזה!!! אחרי המריבה הזו שאלתי אותו אם יש עוד משהו שאני לא יודעת וכמובן הוא אמר שלא! אבל לפני כמה ימים גיליתי שיש לו סיגריות בתיק, הוא הבטיח לי שהפסיק לעשן לפני שנה כשהתחלנו לנסות להיכנס להיריון! הוא אמר שמעשן רק שיוצא עם חברים פעם-פעמיים בשבוע. בבית הוא לא מעשן.מה אני אמורה לעשות ולחשוב?? בעלי מסתיר ממני דברים, לא אומר לי את האמת! אני לא מבינה למה הוא בוחר בדרך זה?! הוא טוען שהוא לא רוצה להיכנס לריבים אבל הוא לא מבין שהוא פוגע באמון שלי בו!!! אין אצלי שקרים לבנים! אני מאמינה שצריך להגיד הכל! אני מרגישה שאני כבר לא יודעת מה הוא עוד מסתיר ממני.. אני מתחילה לחשוב כבר שהוא חושב שזה בסדר לא להגיד לי את כל האמת ושזה בסדר לא לספר הכל.. והאם כך יחנך את הילד שלנו? מה לעשות? על מה אתה ממליץ?
ד"ר אורן חסון
להתחיל בדיון על הסטנדרטים הזוגיים
⌄
ליהי יקרה,
אני ממליץ על יעוץ זוגי. הקושי הוא של שניכם – כי את רוצה שיפתח בפנייך את הכל, אבל כאשר את מאד טוטלית, ואם את לא מאפשרת לו שחלק מהדברים יתנהלו אחרת מכפי שאת מאמינה בהם, וכאשר הוא מתקשה לעמוד בסטנדרטים שלך, יתכן שהדרך היחידה שנותרה לו היא לא לספר לך.אתם חייבים להתחיל את הטיפול בשלב אחד שלפני כן, והוא הדיון והשיחה והתקשורת שלכם על הסטנדרטים של ההתנהגות הזוגית שלכם. זה החלק הקשה ביותר בכל זוגיות, ועד כה הוא גם זה שאיתו לא הצלחתם להתמודד. כל היתר, יכול ליפול מאליו למקומו ברגע שתצליחו לעשות את זה. בכך אתם צריכים להתחיל בתהליך היעוץ הזוגי שלכם.חשוב שלא תגידי שהגעתם להסכמות כבר בעבר. אם הוא לא עומד בזה, לא הגעתם להסכמות. או כי הוא לא מסכים להסכמות גם אם אמר כך, או כי הוא לא יכול לעמוד בהם. לכן, ובשל חוסר האמון והתקשורת הלא מספיק טובה שלכם, אתם צריכים ללכת ליעוץ זוגי.