ייעוץ זוגי: תמיכה וטיפול משותף
ירדן
בן זוג בדיכאון....
⌄
אנו נשואים ולנו ילדה בת 3 אני נמצאת בחודש שישי להריון. בן זוגי טוען שהוא נמצא בדיכאון שאלתי אותו האם הוא מאושר והוא ענה לי שהוא מרגיש ששום דבר לא מספק אותו.בתור רווק הוא לא היה מאושר וגם עכשיו כשהוא נשוי הוא לא מרגיש שהוא מאושר.זקוקה לעזרה דחופה - מה אפשר לעשות כדי לשפר את הרגשתו.
ד"ר אורן חסון
טיפול פרטני ביחד
⌄
ירדן יקרה,
אני לא בטוח שאת יכולה לבד. כלומר, קל לי לומר לך לחזק אותו, ולהאכיל אותו, ולהוציא אותו לטיולים ולבידור, ולהתבדח איתו, ולהיות שמחה. אלא שאני מניח שעשית את מה שאת יכולה, והקושי הוא שלו, ללא שום קשר אליך.אני לא יודע אם הוא מאוכזב באופן בסיסי ממשהו בחייו, או שהוא נוטה לראות את החיים במשקפיים אפורים כהים. אני מציע שתלכו ביחד לייעוץ זוגי. לא בגלל שיש לכם בעיה בזוגיות, אלא כדי שהוא יקבל טיפול שבו גם את תהיי מעורבת.לכאורה את לא קשורה לעניין, והוא יכול ללכת לבד. אלא שראיתי לא מעט מקרים שבהם בן זוג במצב כזה הולך לטיפול לבד, ומתישהו, במהלך הטיפול, מגיע לתובנה שהוא צריך לעשות שינוי בסיסי בחייו, ושהשינוי הזה צריך להתחיל בפרוק הנישואים (כי כאשר אין אומץ לעשות שינויים מתבקשים אחרים, זה נראה השינוי הדרמטי הקל ביותר ליישום). פעמים רבות זה לא הדבר הנכון. גם כטיפול, נכון יותר יהיה לערב את בת הזוג, כלומר, אותך, כדי לעזור לו לשנות את הפרספקטיבה שלו על החיים. זה ידרוש גם ממך סבלנות ונכונות, ולתת לו גב ותמיכה לכל אורך הדרך, אבל אני מאמין שיש לך את זה. לכן אני מציע לכם לעשות זאת ביחד, גם אם חלק מהפגישות יהיה בנפרד.