ייעוץ זוגי: ציפיות ומשקל
א
מיואשת כבר...
⌄
שלום רב,
אני נשואה שנתיים עם תינוקת בת חצי שנה. יצאנו יחד לפני החתונה כשנתיים ואני חייבת לציין שמלבד בהתחלה הסקס אף פעם לא היה ממש מלהיב.הבעיה היא שבשנה האחרונה ובעצם מאמצע ההריון אנו לא מקיימים יחסים כלל. הכל מתחיל בזה שבעלי אובססיבי בטירוף לגבי ספורט ותזונה וחשוב לו באופן משמעותי ביותר שאני אהיה רזה. הוא מוכן לשפוך כפים וזמן רק בשביל שאהיה רזה. יש לציין כי מעולם לא הייתי רזונת אך בהחלט גוף יפה וסקסי בעיני כולם (גם בעיניו- רק עשרה קילו פחות). לפני החתונה באמת הורדתי יפה במשקל ונראתי נפלא והוא היה מבסוט אבל עכשיו אני עדיין עם מעט עודפים מהריון (5 קילו) ואני יורדת כל שבוע קילו, אוכלת מעט מאוד (והאמת שלספורט אין לי הרבה חשק או זמן כי אני גם עובדת משרה מלאה).בחודשים האחרונים כל הנושא הפך להיות אובססיה אצלו והוא מדבר רק על הנושא הזה כל היום. זה הגיע לרמות כאלו שאני כל כך מתוסכלת שכמעט ואינני מתקשרת איתו (מיותר לציין כי אין בינונו אינטימיות, כי גם אני לא יוזמת)- מי רוצה ליזום כשאיננה מרגישה נחשקת בעיני בעלה? והתקשורת ביננו היא רק לגבי הילדה או כשיש לו משהו לומר לגבי תזונה או ספורט. אני גם הולכת לישון לפניו ולפעמים הוא עובד גם בערבים אז כמעט ואינני רואה אותו. פעם הייתי מתעצבנת מזה שהוא עובד בערב או יוצא לבד עם חברים והיום אני פשוט רוצה שיילך מהבית ויהיה לי שקט וזה חמור מאוד בעיניי. הוא פשוט משעמם אותי ואין לי מה לדבר איתו ואני אומרת לו את זה כל הזמן אבל כלום לא עוזר.אני חושבת הרבה בזמן האחרון על פרידה בינתיים כי אני מרגישה שאני מבזבזת את חיי על נישואים לא מוצלחים ואני עדיין צעירה מכדי לוותר ולהתפשר.אני מרגישה גם כי האהבה שלי אליו דועכת. הבעיה היא שלא נראה לי שהמצב מפריע לו או שהוא פשוט לא מדבר על זה. אני כבר אמרתי לו הכל ואני כבר מיואשת.סליחה מראש על האורך, אבל מה אפשר לעשות במצב הזה? אני הולכת לקראת גירושין?
ד"ר אורן חסון
ציפיות
⌄
מיואשת יקרה,
אולי כן ואולי לא. אבל לפני כן, ועוד לפני שהאהבה תדעך לגמרי, אני מציע יעוץ זוגי. אין לי כאן הרבה מה לפרט, כי אני גם לא יכול להתחייב שלאחר הטיפול הוא לא ירצה שתשמרי על הגיזרה שלך באופן שתתקשי לעשות זאת, ואולי אפילו לא תרצי (והיחס שלך ללחץ שלו, שמעורר התנגדות, בהחלט מובן וטבעי).אבל באותו עניין, נדמה לי שיש אצלך גם תהליך של הכחשה מסויימת, שאולי הוא גם מפתח חלקי לפתרון הבעיה:את אומרת שהנושא הזה, של המשקל שלך, הפך בחודשים האחרונים להיות אובססיה שלו. עם זאת, את אומרת שאת מורידה כל שבוע קילו. בחישוב גס, אם ניקח בחשבון שהתחלת בדיאטה שלך 3 חודשים אחרי הלידה, זה אומר שהורדת 12 ק"ג מתוך ה- 17 שהעלית. זה לא רע. עוד 5 שבועות והבעייה נראית כנפתרת, לא? או שאולי הקצב באמת איננו כך?אני לא אומר זאת כביקורת על שאת לא עומדת בקצב, אבל האם יתכן שאת מוליכה אותו קצת באף, ומבטיחה לו הבטחות שאת לא עומדת בהן? אם זה המצב, אולי מוטב שתלמדי שלא ליצור בו ציפיות מיותרות, שכן זה משפיע על היחסים שלכם. ולכן, חשוב לך קודם כל ללמוד ליצור בו רק ציפיות שאת יכולה לעמוד בהן.