ייעוץ זוגי: מתי כדאי לפנות אליו?
לוליטה
מה לעשות?
⌄
יש לי חבר כבר 4 שנים והקשר אינו יציב כלל דבר שאינו יוצר אצלי תחושת ביטחון. אנו כל הזמן נפרדים וחוזרים על שטויות על הדברים הכי קטנים ולא משמעותיים.הוא פשוט מתנהג כך כיוון שיודע שאני תמיד סולחת ומקבלת אותו בחזרה לכן מרשה לעצמו לריב איתי על כל דבר ולפגוע.כבר נפרדתי ממנו כמה פעמים והוא ביקש לחזור בתחנונים והבטיח שלא יחזור שוב על הטעות אך לאחר חודש הכל חזר לקדמותו.מה אפשר לעשות כדי לשנות את המצב, מה גורם לו להתנהג ככה מבלי שאתן לו שום סיבה? האם זה האגו שהוא מנסה להוכיח לעצמו משהו?אני אוהבת אותו נורא ויודעת שגם הוא אותי.
ד"ר אורן חסון
להרוויח ולהפסיד ביעוץ זוגי
⌄
לוליטה יקרה,
אני מניח שאת פונה אלי כי את מבינה, סוף סוף, שאם תחזרי על מה שעשית עד עכשיו, גם הוא יחזור על מה שהוא עשה עד עכשיו, והריטואל הזה לא מוצא חן בעינייך. התאהבת בגבר שעסוק בענייני האגו שלו (כלומר, למה שטוב לו ולמה שלא טוב לו), ולא קשוב מדי לצרכים שלך, בעיקר כי זה לא מעניין אותו. וזה לא מעניין אותו כי האגו שלך לא משפיע עליו באופן מהותי. אז את רבה איתו קצת, ואחר-כך מוותרת והוא עושה מה שהוא רוצה, וזה מתאים לו יותר מאשר להתחיל ולהבין אותך. כי להבין אותך, זה אומר גם לוותר על רצונות שלו, ולמה לו כשהוא כן יכול להשיג את מה שהוא רוצה?לא כתבת בני כמה אתם, אבל אם אתם מספיק מבוגרים ורציניים בקשר, אני ממליץ לכם ללכת ליעוץ זוגי. מנקודת מבטו, לכאורה, הוא אמור להפסיד את מה שאת תרוויחי. למעשה, הוא יכול להרוויח הרבה מאד, אבל הוא יידע זאת רק באמצע או בסיום התהליך, כאשר יבין שזה יפעל רק לטובתו אם תהיה לו בת זוג מאושרת יותר.יש נטייה עכשיו בקרב זוגות צעירים, לפני החלטה על נישואים, לאחריה, או לאחר נישואים, להגיע ליעוץ זוגי. אני מברך על המגמה הזו, בעיקר כי אני רואה עד כמה קל יותר לעשות זאת בגיל צעיר, כשהזוג עדיין פתוח ללמוד ורוצהללמוד לשנות ולהשתנות, מאשר בגיל מבוגר יותר. וגם עד כמה, במקרים רבים, התהליך הזה גם כואב, וגם מייסר, וגם מסקרן וגם כייפי, הן לבני הזוג והן לי (ממש כך! כי כך זה כשנוצרות תובנות חדשות, ויש הארה, ויש נכונות, ונוצרת פתיחות משולבת בהומור).
לוליטה
להרוויח ולהפסיד ביעוץ זוגי
⌄
תודה רבה על העזרה....