ייעוץ זוגי: מוסר כפול ואלימות
רינה
בעיות במישפחה
⌄
שלום
אני נשוא מזה 5 שנים ולנו 2ילדיםהיחסים ביני לבין בעלי מדרדרים כל פעם מחדשיחסי מין שלנו כבר מזמן נעשים מידי פעם בחודש- זה הפך להיות נורמהרוב המריבות שלנו הן על בסיס גידול ילדים- על כך שהוא כל הזמן מלמד את הילד הגדול לידבר שתויות ואני נגד.ניסיתי כל מיני דרכים להסביר לו אבל כלום לא עוזראתמול לדוגמא הוא רב עם הילד הגדול(בן 4 ) וכאשר יצא מהחדר שלו , כילל את הילד בכל רם. התגובה שלי היתה(לא פעם ראשונה)- נתתי לו מכה בגב ואז הוא הסתובב והחזיר לי מכההתחלי מיד ליבכות כי כל חיי אמרתי לעצמי שאם מתיי שהו אקבל מכות מבן זוגי - לא אשאר איתו אף פעם.אבל היום אני במצב הרבה יותר קשה. כי בסך הכל הוא אבא די טוב לילדינו ו לא הייתי רוצה לחסוך מילדי ליגדול במשפחה שלמה( אני גדלתי עם אבא חורג וזה ממש לא כיף)אני מודעת לכך שהוא לא החזיר לי את המכה במכובן אלה זות היתה מין הגנה עצמיתאבל בכל זות ישנה עובדה- הוא נתן לי מכההשאלה היא מה זה אלימות במשפחה ואיכן עובר הגול מה ניתצן לסבול ומה כבר אי אפשר
ד"ר אורן חסון
לפני שזה יהיה גרוע יותר
⌄
רינה יקרה,
נראה לי מתוך דברייך, שיש לך בעיה של טמפרמנט חם, וחוסר סבלנות. ואני לא יודע עדיין דבר על בן זוגך. אבל אם את אומרת שאת נתת לו מכה, ושזו לא היתה הפעם הראשונה, וזאת למרות שאת אמרת לעצמך שאם תקבלי מכות מבן זוגך לא תישארי איתו, הרי את חיה במוסר כפול. למה לך מותר מה שלו אסור?אני לא בטוח שמה שתארת הוא "אלימות במשפחה" מצידו. אני לא יודע כמה חזקה המכה שלו, ואני לא יודע כמה חזקות המכות שלך. אבל אני יודע מספיק כדי להבין שאתם זקוקים ליעוץ זוגי, לפני שתלכו לאיבוד במריבות מתחזקות והולכות, ואולי גם אלימות.