ייעוץ זוגי: מה עושים כשאין תקשורת?

תאריך פנייה: 23.11.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שלמה המלך
לאן פונים ומה עושים
23.11.2012 • 11:01

אני בן 43 נשוי לבת 34 מזה עשר שנים יש לנו ילד בן 9 וילדה בת 4 .במשך כל שנות הנישואין מספר הפעמים ששמעתי את המילה אוהבת לא עלה על 10.אישתי תמיד אומרת שהלב שלה מת המזל שלה נאחס ודברים "חיוביים" מהסוג הזה.אני יכול להעיד על עצמי שאני מפרגן אוהב ומשקיע אבל הכל לשווא.יחסי מין רק אני יוזם וזה לאחר שידול והיא עושה לי טובה.אנשים ששוחחתי עימם לא מבינים מדוע אני חי איתה עדיין.דבר חשוב זו האשה הראשונה שלי בחיים אך אלו הנישואים השניים שלה.האם יש טעם להמשיך או ללכת ליעוץ דבר שהיא לא מסכימה לעשות.

ד"ר אורן חסון
המלך והסנדלר
25.11.2012 • 15:30

שלמה, מלך יקר,
קצת קשה לי לענות לך, למרות שלפי מכתבך נראה על פניו שהסיפור פשוט - אתה משקיע, מפרגן ואוהב, והיא - נפשה מקרינה כפור בכל דרך אפשרית. מנסיוני, אני יודע שלא פעם זה לא בדיוק כך גם אם אתה מרגיש כך או מפגין כלפי חוץ שזה כך.אתם הרבה מאד זמן ביחד, כך שהעובדה שהיא היתה נשואה קודם, בגיל צעיר, לא באמת רלוונטית לצורך העניין. גם לא העובדה שהתחברת לאשה הראשונה בחייך רק אחרי גיל שלושים. עזוב את העניינים הלא רלוונטיים הללו, כי הם לא משנים. באמת שלא. כי אתם כבר הרבה זמן ביחד, ומה שמשנה הוא מה שקורה ביניכם. אתם באמת זקוקים ליעוץ זוגי. היא לא מעוניינת ביעוץ, וזה יכול לקרות. התחל לבדך. סביר שהיא תצטרף, ואם לא, סביר שתוכל לקבל פרופורציות על מה נכון ומה לא נכון, וגם על מה שאתה יכול לעשות כדי לשנות את ההתנהגות שלה, כי זה אפשרי. אם אתה רוצה להיות צודק בלבד, כנראה שתישארו באותו מקום כי יש כנראה ביניכם מספיק דברים שיתנו לך את התחושה שאתה צודק. אבל גם לא תתקדם לשום מקום. אם אתה רוצה שיפור, אל תלך יחף: קח אחריות, לך ליעוץ, והתחל לעבוד כדי לשנות כך שגם לך יהיה טוב יותר בזוגיות שלכם. וכן, אולי גם לה. זה לא צריך להפחיד אותך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083