ייעוץ זוגי: מה לעשות כשמערכת היחסים חולה

תאריך פנייה: 06.08.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
רבקה (שם בדוי)
בעית זוגיות חמורה מה לעשות?
06.08.2006 • 23:55

הי,> שמי רבקה (שם בדוי) אני נשואה בת 44 עם 3 ילדים הגדול בן 22> אז ככה: הזוגיות בחיי הייתה בסדר עד לפני שנתיים שלוש ומאז הייתה התרחקות> ועצבנות עם בעלי, הוא מגיב על כל דבר בכעס ובהתפרצות (אלימות אין לפעמים יש> מילולית) הוא לא עומד במצבי לחץ הוא חייב להאשים את כולם בכל דבר שקורה לו,> לשינוי זה שמו לב גם הילדים.> לפני זמן מה גיליתי שהוא בוגד בי עם פקידה מהעבודה שלו ע"י הסתכלות בהודעות> סלולריות ושם ראיתי שהיא שולחת לו הודעות דרישה לקיום יחסי מין שוב.> דיברתי איתו על זה והוא הכחיש בכל אופן את הנושא הזה וכמובן התעצבן והתפרץ,אני> רואה אותו כל הזמן מתכתב איתה והולך לדבר איתה בצד, אני חושבת שהוא נותן להגם> כסף כי למרות שאנו חוסכים בהוצאות בגלל המצב הכלכלי אנחנו ממשיכים לרדתבמינוס> בצורה שלא הייתה וכל פעם שאני מתקרבת לשאול אותו עליה הוא מתפרץ וצועק ומאשים> על כלום (היא גרושה עם שני ילדים).> אני לא רוצה שהיא תפרק לי את המשפחה ואני לא רוצה לפרק את המשפחה בעצמי כי> הילדים מאוד רוצים שנשאר ביחד כי כבר דיברנו על זה וגם אני רוצה, אבל אני לא> יודעת מה לעשות, איך להרחיק אותה ממנו אני חייבת עזרה דחוף מצבי הבריאותי ירד> יש לי כל הזמן לחצים בצד כנראה בגלל הלחץ אני כל הזמן חושבת על זה ,> האם תוכל ליעץ לי מה לעשות אני ממש נואשת....> תודה,> רבקה

ד"ר אורן חסון
לפרק או שלא לפרק
10.08.2006 • 02:15

רבקה יקרה,
הזוגיות שלכם חולה באופן רציני, ולכן כדאי שתלכו ליעוץ זוגי. אלא שאני בספק, לפי דברייך, שהוא יסכים. אם לא, עושה רושם שאת שואלת אותי איך להישאר במסגרת הזוגיות הזו, ולהיות מאושרת בכל זאת. והתשובה היא שכנראה זה לא אפשרי. זה שהילדים רוצים שתישארי איתו, בכל מחיר, זה גם מאד אגואיסטי מצידם, וגם נותן להם שיעור רע בזוגיות.אם אישך רוצה להישאר איתה, את יכולה לקבל את זה, או לא. אם את לא מוכנה להמשיך כך, אז תעבירי לו את המידע, באופן חד משמעי, שזה לא מקובל עליך, והסבירי לו מה ההשלכות (פרידה וגרושים).אבל האמת היא שאני לא בטוח שאת יכולה לקבל כרגע החלטה. הדבר הנכון, אם כך, הוא להגיע לטיפול בעצמך, בין אם באופן פרטי, או דרך קופת חולים. חבל שתמשיכי להשאר אומללה כפי שאת, כי זה מה שקורה לך במצב הנוכחי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083