ייעוץ זוגי: מה לעשות כשלא מסכימים?
גבע
לכמה יועצים עוד ללכת
⌄
שלום.
יש לי בעיה ואבקש את המלצתך . היו לי חילוקי דעות עם אשתי כמו לכל זוג אחר , לא הצלחנו להגיע להבנה ולכן הלכנו לשלושה יועצים . אצל היועץ הראשון אשתי מצאה שהוא יותר מדי זורם איתי ולא איתה ולכן הפסקנו ללכת , אצל היועץ השני שהיא בחרה היא החליטה שהיא מתנהגת בצורה מוזרה וזאת לאחר שבחלק מהשיחות נתנה קצת חיזוקים לטענות שלי ולא שלה וברביעי שגם היא בחרה חשבתי שחילוקי הדעות הסתימו והגענו להבנה ואומנם עם זה יצאנו מהיעוץ האחרון אבל אתמול הנושא עלה מחדש מצד אישתי וכשטענתי שהגענו להבנות וסגרנו את הנושא אמרה לי כי היא יצאה עם תחושה שהיועץ הסכים איתי וזרם איתי על מנת שארד מהעץ וכך יקבל שקט בינינו כי כח השיכנוע שלי רב משלה ואני מצליח לשכנע אותו , את זה לא אמרה אצל היועץ וכמו כן לא אמרה לי ככה , היום לאחר חצי שנה היא מתעוררת עם טענה דומה לטענות הקודמות שלה אצל היועצים הקודמים , מסתבר ששלושתם לא זרמו איתה לפי מה שחשבה ואז לא פסלה את כולם . מה אני עושה עכשיו , הולכים ליועץ רביעי , מחפשים יועץ שיסכים איתה או שאני מרים ידיים .תודה , גבע
ד"ר אורן חסון
להתמודד עם אי הסכמות
⌄
גבע יקר,
אני חושב שנתת כבר תשובה לשאלה שלך בסיום מכתבתך, ואני תוהה אם התשובה הזו צינית או אמיתית. בסופו של דבר, אתה כותב ש"מחפשים יועץ שיסכים איתה או שאתה מרים ידיים". אם זה מה שאתה מחפש, אז בשביל מה אתם צריכים יועץ? עשה את מה שאשתך רוצה גם ללא ייעוץ שיאמר לך לעשות זאת, ובזה תיפתר הבעיה, לא?וכאן, גם אני הייתי קצת ציני, כמו שאתה מבין. בהנחה שהיועצים הזוגיים שעבדתם איתם מקצועיים, הדבר שאתם באמת צריכים לעשות, ובעיקר אשתך כאשר מרגישה שלא בנוח עם מה שנאמר בפגישה, הוא להעלות את זה על סדר היום. כלומר, את זה שהיא מרגישה שהיועץ או היועצת פחות קשובים אליה ולצרכים שלה, ואולי לא מסכימים איתה. כשזה על הפרק, קורים שני דברים: האחד, היועץ יודע שהיא לא מרוצה, ויכול להתייחס לזה. לפעמים כאשר דברים לא נאמרים, קשה לדעת שהם שם. ולפעמים, אגב, ואולי זה מה שקרה לאשתך, היא לא היתה מרוצה במהלך הפגישה, אבל לא הגדירה לעצמה את העניין עד זמן מה לאחר הפגישה. אם אתה מרגיש מרוצה מכך שקיבלו את דעתך, וגם מראה את זה, אתה תורם לכך שהיא תרצה להפסיק את הפגישות. אני חושב שאתה צריך לעשות את הצעד ההפוך, והוא לעודד אותה לומר את מה שהיא חושבת מול היועץ הזוגי, גם אם זה מנוגד למה שאתה חושב. התמיכה שלך יכולה להיות מאד חשובה בהמשך התהליך הנכון, וחשוב שהיועץ הזוגי יידע מה קורה כדי להתייחס לזה. אחרת באמת תגיע לאפשרות היחידה האפשרית שהיא רק לעשות את מה שהיא אומרת. אבל את זה היית יכול לעשות עוד לפני שהלכתם לייעוץ זוגי, ולא עשית. כלומר, משהו מקשה עליך, בין אם זה משהו פנימי שלך, ובין אם זה כי אינך מסכים באופן בסיסי עם דברים שהיא רוצה שתעשה. אני ממליץ לנסות להמשיך עם הייעוץ שאתם נמצאים בו, ולשכנע את אשתך לומר בייעוץ את אשר על ליבה, ובידיעה שאתה תומך בזה שתגיד שהיא מרגישה שהיועץ לא קיבל את מה שאמרה, ושחשוב גם לך שמה שהיא אומרת ייאמר וייפתר. התהליך הזה, של התגברות על אי הסכמות, חשוב מאד כדי שתלמדו לעשות את זה גם ביניכם, וחשוב שלא תוותרו על הניסיון לפתור אי הסכמות, או לפחות ללמוד לחיות איתן בשלום, במקום לברוח מהן.