ייעוץ זוגי: מה לעשות במקרה של מחלה?
אלה
בעיה להתנשק+שמדברים על אקס בדייט
⌄
שלום רב,
יש לי שתי שאלות חשובות...יש לי פצעים בחלל הפה, מחלה שניקראת ליכנפלנוס, מעבר לכך שניראה לי שאין זה מדבק ועליי לברר זאת, מה עליי לעשות במידה וגבר איתו אני יוצאת זמן קצר ואיכשהו מתחמקת מהעיניין....רוצה להתנשק וזה מתחיל להראות לא חיובי....מה עליי לעשות? איך לומר לו ...או האם בכלל כדאי לספר, כי אנו רק בתחילת הקשר, וזה לא דבר כל כך חיובי ומעודד....2. הבחור כל הזמן מדבר על האקסית שלו ....אמנם עבר זמן קצר מאוד מאז התחלנו לצאת, אבל העיניין מאוד מציק לי ומוריד לי את החשק,אני מנסה להתעלם ולא לפתח את השיחה ולהעביר נושא בכל פעם.אני לא יודעת אם יש לי את הזכות לדבר איתו על כך , בגלל שאנו בקושי מכירים, מה גם שבעצם האקסית שלו היא חברתי,ואולי הוא חושב שזה הגיוני לדבר עליה.אולי למרות שעברו מספר שנים, הוא עדיין אוהב אותה...ומשווה אותי אליה, לפחות זו התחושה שאני מקבלת. מעבר לכך יש לי גם ככה רגשי נחיתות כלפיה, מבחינתי היא אדם מופלא ומדהים ואני לא מצליחה בכלל להבין איך אוכל להשתוות אליה....אז זה עוד יותר מעצים את כל הסיפורים שמתסכלים אותי.תודה
ד"ר אורן חסון
תחילת קשר
⌄
אלה יקרה,
יפה מצידך שאת לא רוצה להדביק אף אחד. אלא שהשאלה הראשונה שאני שואל את עצמי היא מדוע לא הלכת לברר קודם כל אם המחלה מדבקת? הרי ברור שאת מגבילה את עצמך. אז בדקי זאת כמה שיותר מוקדם, שתדעי מה לעשות. שאלי רופאים, חפשי בגוגל (כן, זה שם) ושאלי שאלות מתאימות בפורומים המתאימים. ואם זה אכן מדבק, לא תהיה לך ברירה אלא לדבר איתו על זה, ומוקדם, וגם על הפרוגנוזה (כלומר, כמה זמן ייקח עד שתחלימי). אם לא, וזה משהו שיש לו השלכות מסויימות על חייך ואולי גם על חיים משותפים, אז תוכלו להתנשק (אלא אם זה מפריע לך), ותוכלי לספר לו מאוחר קצת יותר מהן ההשלכות למיניהן.ובאשר לאקסית... תגידי לו בפשטות שבינתיים את רוצה לדבר רק עלייך ועליו, ולא לדבר עליה. את רוצה ללמוד אותו, ושהוא ילמד אותך, ובינתיים לעזוב את הנושא. אלא שאם היא חברתך, קחי בחשבון שבמוקדם או במאוחר היא תעלה אצלכם לשיחות מחדש. אלא שאם הקשר ביניכם יהיה חזק מספיק, זה כבר יהיה פחות חשוב ופחות נושא מרכזי.