ייעוץ זוגי: מה לעשות?

תאריך פנייה: 22.05.2011 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
קסם
שקרים קטנים.
22.05.2011 • 12:30

שלום,
אני יחד עם בן זוגי 8 חודשים,לפני הייתה לו אהבה גדולה מאוד בחיים קשר של 3 שנים (היא ניפרדה ממנו),לאחר כחודש הוא הכיר אותי סיפר לי על האהבה שלו בהתחלה זה לא הפריע לי .הקשר התנהל מושלם בלי קינאה , הרגשות מצידי התחילו לפרוח,ואז ניצוץ הקינאה מצידי פרץ תמיד חשבתי על האקסית שלו וכמה שהוא עדיין ממשיך לאהוב אותה בסתר,למרות שפגעה בו והוא לעולם לא יחזור לרע שהיה לו איתה.הוא הדגיש לי שהיא היית אהבה הכי חזקה שהייתה לו בחיים,זה יצר אצלי תחרות מסויימת איתה ותהיתי אם הוא יוכל לאהוב כך שוב או אפילו יותר.הוא תמיד טוען שטוב לו מאוד איתי וכמה שהוא אוהב אבל אני תמיד עושה את השוואה הזאת ,שאותה הוא אהב יותר כי הוא היה מרוסק נפשית ,זה עצר לו את החיים...וזה גרם לנו לאיזה סדק קטן ביחסים שאם אני לא מספיק טובה לו אולי למשהו אחר,אז ניפגשתי עם איזה משהו,זאת פגישה שהתנהלה בלי שום כוונה מינית (לא קרה כלום).אחד החברים שלו ראה אותי וסיפר לו את הדבר,אני הכחשתי ,ורק לאחר מכן ,כשנודע לי שהוא יודע הכל סיפרתי לו את האמת ,הוא סלח והבין .אני הפכתי לקנאית "מתקדמת"כי פחדתי שלא יעשה לי גם את אותו הדבר ,הוא התחיל בשקרים קטנים. היה איזה יום שדיברתי איתו בטלפון ,ובמקביל שמעתי שיש לו שיחה ממתינה שאלתי אותו מי זה והוא אמר שזה חבר, ומסתבר שזו משהי מהעבודה שהזמינה אותו למסיבת פרידה מאיזה משהי מהעבודה.ביררתי את זה באמצעות החבר שלו שכביכול דיבר איתו, כי הרגשתי שזה משהי ולא משהו אני מזהה כשהו משקר וסיפרתי לו שאני יודעת ורק אז הוא הודה ,וגם לפני בדקתי לו בפייסבוק ומצאתי שהוא מנהל שיחות עם בנות וזה מציק לי,גם בטלפון הוא מוחק שיחות מבנות אותו מפחיד שאני מתנהגת כמו "בלש" ואני חושבת שהקנאה שלי מוצדקת כי הוא באמת משקר לי...הטענה לשקרים שלו נובעים שהוא מפחד לאבד אותי אז איך אני אמורה להמשיך לסמוך עליו ולא להתנהג באופן פרנואידי לגביו?אני לא יודעת אם לתת לזה צ'אנס .

ד"ר אורן חסון
להפוך דף, ולבדוק אם הוא קרוע אחר-כך
23.05.2011 • 00:42

קסם יקרה,
גם אני לא יודע אם לתת לזה צ'אנס. זה משהו שאת צריכה לדעת. גם מה את מפסידה אם תעזבי אותו, וגם אם את יכולה או לא לתת בו אמון. אני לא יודע. עושה רושם שהידרדרתם במסלול לא טוב. תצטרכי לאסוף אותו לשיחה טובה ויסודית שבה תסבירי שהיחסים הללו לא מתאים לך כפי שהם. עובדה, את מתלבטת, נכון? תסבירי שלא מעניין אותך להיות קנאית, ושאת לא רוצה. זה לא עושה לך טוב. שאת רוצה שירצה אותך, ושיפסיק עם המשחקים. ואולי הנכון יותר עבורך, ואת יכולה לומר לו את זה, שאת מפסיקה לשחק בבלש. אבל אם יצא לך לראות/לשמוע/להריח שהוא מחזר אחרי אחרות, תביני מה המשמעות של זה. אני לא יודע אם זה מה שאת רוצה לעשות. זו רק נקודה למחשבה. נדמה לי שהאלטרנטיבה שאת חושבת עליה עכשיו היא פרידה ממילא, אז אולי עדיף להפוך דף ולנסות אחרת, אלא אם יתברר שהדף קרוע.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
קסם
להפוך דף, ולבדוק אם הוא קרוע אחר-כך
23.05.2011 • 16:56

קודם כל תודה על התשובה :) .שנית הוא כן רוצה אותי מאוד פשוט הוא חושב ,שאם הוא יחסוך ממני את השיחות שלו עם המכרות מהעבודה שהן מכרות טובות מאוד כבר שנים זה יחסוך קינאה מצידי והוא לא רוצה שזה יגרום לי לתחושה לא נעימה ,לפני זה הוא היה מספר לי,אבל אחרי שהבין שזה מעורר אצלי את רגש הקינאה הוא נמנע מלספר לי על כך.כרגע הוא נמצא במצב מפוחד ממני -כל דבר שמעורר קינאה ברמה גבוהה אצלי גורם לי לומר לו שאני רוצה לסיים את מה שיש בניינו,לכן נוצר הפחד מצידו(פחד מלאבד אותי).הוא אדם מאוד רגיש וכל דבר רע שנגרם בניינו או בחייו משפיע עליו גם על התיפקוד המיני .יש משיכה בניינו אבל כל פעם כשאנחנו מגיעים "לשם" הוא חושש שמא לא יתפקד כמו שצריך הוא משתדל לרצות אותי כי הוא יודע שאני אדם יצרי ולי זה גם מוריד שהוא לא במיטבו אז אני לפעמים מפסיקה את זה באמצע וזה מוריד לו את הבטחון זה טעות לעשות ,אבל זה דוחה אותי וגורם לי לחשוב אולי הוא לא נמשך אליי יותר (אני ניראת מצויין באמת וגם לדעת הכלל) .אנחנו לא גרים ביחד נפגשים רק בסופשים וגם כשניפגשים עושים זאת פעם פעמיים בלחץ אני מרגישה לא מסופקת וזה מתסכל אותי. אני מאוד אוהבת אותו אני לא רוצה לאבד אותו אני רוצה כבר להתמסד איתו למרות שאני בת 23 והוא 29 הוא עדיין תקוע מרגיש לא מוכן נסוג אחורה אני רוצה כאן ועכשיו והוא בקצב שלו לאט...לאט זה מטריף אותי . לא רוצה ללחוץ עליו .בשלב זה אני עובדת עצות ד"ר חסון.תודה .

ד"ר אורן חסון
הטמפרמנט קצת גדול עליו
23.05.2011 • 23:14

קסם יקרה,
מה שאת אומרת הוא שהטמפרמנט שלך קצת גדול עליו. אם את באמת רוצה בו כפי שאת כותבת, תצטרכי להתחשב ברגישויות שלו. אין פתרון קסם אחר. הפתרון הוא בידיים שלך –את נפגעת ממנו בקלות ומגיבה מהר וחזק. הוא נפגע, ומתרחק. זו הדינמיקה ביניכם. הוא לא מתרחק בגלל שהוא לא אוהב אותך. אם תחליטי שאת מקבלת אותו, ותגיבי פחות חזק, הוא ירגיש יותר בנוח איתך, ואת תרגישי יותר ביטחון. הכל בידייך. קראי שוב את ההתכתבות בינינו, ובעיקר את המכתבים שלך, ותראי זאת שם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083