ייעוץ זוגי לפני חתונה: מה לעשות?
נועה
חתונה, הריון והרבה חרדה...
⌄
אורן שלום,אני בתחילת חודש רביעי, אני ובן זוגי אמורים להתחתן שבוע הבא, לפני הכניסה להריון כמעט ונפרדנו, אבל עם הידיעה על ההריון כל המחלוקות נעלמו כביכול והותירו שלווה שהיום עושה רושם שהיא מאוד זמנית ונקודתית. לפני כשבועיים עשיתי סריקה מוקדמת והתגלנו כמה בעיות שעלולות לסכן את ההריון, מאותו רגע משהו קרה לי, המציאות נחתה עליי והכל הפך גדול פתאום, לא ניגשתי למבחנים האחרונים של הסמסטר מתוך אי מוטיבציה וחוסר ריכוז, אין לי חשק לעשות כלום ואני פתאום מצליחה שוב להביט בעיניה של הזוגיות שלנו ולראות שהאמת כואבת ושעם כל הדברים שלא מתאימים ביננו מה הסיכוי שנצליח? אין לו בכלל את הכמיהה שלי להמון דברים והרבה פעמים אני מוצאת את עצמי נשאבת לתוך עולם משעמם מבלי להרגיש, הוא חי את היציבות, אוהב אוכל טוב במסעדות, אבל לא ממש הופעות, פאבים, טרקים, הצגות...וללכת עם חברות שלי כשלהן יש כבר חבר או להצטרף אליהן לא מרגיש כיף כבר, במילים אחרות השדה שלנו של תחומי עניין משותפים מאוד מצומצם וזה לא שלא ראיתי את הדברים קודם לכן, אבל בחרתי להביט על חצי הכוס המלאה אלא שאני לא בטוחה שזה יספיק לאורך זמן ואולי ההחלטות פתאום בגלל ההריון נלקחו באופן פזיז, אני לא ממש רואה את עצמי מתגרשת- מבחינתי זה הדבר הכי נורא שיכול לקרות לי ולכן אני מרגישה שאני באבל ענק על כל הדברים שכבר לא ירגשו אותי עוד , העולם הציניקלי שלו והחלומות שלי שהולכים ומאבדים תוקף...אני פשוט מרגישה שמאז הבדיקה האחרונה התאפסתי וכל האופוריה שהנה אני הולכת לכיוון מסלול מוגדר מבלי לשבת על הגדר יותר לא מרגיש ככה יותר, אני מאוד אשמח לקבל חוות דעת כנה...יש לציין לפני שנכנסתי להריון לא ממש חשבתי על להביא ילדים למרות שאני בת 31 אבל כשגיליתי את ההריון רציתי אותו...אולי אני בכלל לא מעכלת למה אני נכנסת? אני גם לרוב אדם אמפולסיבי..רק שהפעם מדובר בילד ולא נראה לי שיש מקום לזה יותר....מה עושים?
ד"ר אורן חסון
יעוץ רגע לפני החתונה, לפחות חד פעמי
⌄
נועה יקרה,
חשוב שתלכי ליעוץ זוגי, כאשר חלק מהפגישות תהיינה גם לבד, כדי להתלבט. ואולי כדאי שתתחילי לבד, ובעת הצורך, מאוחר יותר, שתפי גם את בן זוגך. ואני אומר זאת למרות שבשבוע הבא את מתחתנת.אני מניח שאת כבר לא שוקלת הפלה, אבל עם זאת, הפערים שבין המציאות לאופוריה יכולים להיות מאד קשים להכלה ולעיכול, וכנראה שזה חלק משמעותי ממה את עוברת. פחדים גורמים להיסוסים ולמחשבות שניות, והם מקשים על ראייה אופטימית של דברים. כתוצאה מכך נוצר פער גדול בין האופוריה של קודם לראיית המציאות הפסימית של עכשיו. וקחי בחשבון שהמציאות עצמה, ובכך אני מתכוון לעתיד כפי שהוא יתרחש באמת, אינו באמת ידוע. את רק מנחש אותו כמשהו יותר טוב כשאת אופטימית וכמשהו מאד רע כשאת נכנסת לפחדים ולדיכאון. ייעוץ יוכל לסייע לך לא רק לראות את המציאות יותר כהווייתה, אלא גםלעצבאת המציאות טוב יותר.אלא שלפני זה את צריכה להחליט אם את מתחתנת בשבוע הבא, או דוחה זאת. אם רצית את החתונה עד לא מזמן, אולי הראייה הפסימית שלך שמנסה למנוע ממך את הנישואים היא מוגזמת. את אפילו לא יכולה לדעת אם זה כך, כשאת עם תנודות שכאלה במצבי הרוח. כך שאני מציע לעשות את שני הדברים כרגע: להתחתן, וללכת לייעוץ. ואם עשית טעות, תוכלי להתגרש אחר-כך. אלא אם את מרגישה יותר בנוח לחיות עם ילד מחוץ למסגרת הנישואים, כשבמצב זה תוכלי לדחות את הנישואים לאחר-כך, אם זה מה שתרצי מאוחר יותר, או להישאר עם חד הורית. אלא שאת צריכה לזכור שבדחיית הנישואים את גם מגבירה את הפערים בינך לבין בן זוגך, ואת חוסר האמון, כך שאולי גם זו סיבה להעדיף את הנישואים קודם, ורק אחר-כך להחליט אם להישאר בהם או לא.ואם את חוששת מסטטוס הגרושים, הרי ממילא תהיי אמא. האם את רואה בין "אמא חד הורית" ל"גרושה עם ילדה" הבדל ממשי? מדוע בעצם?ואני רוצה להוסיף עוד דבר חשוב: אני יודע שאחד החששות שלך הוא גם מה תרגישי בחתונה. כי את מהססת, ואת לא יודעת איך תתנהגי שם, ובעיקר איך תרגישי ותשחקי את המשחק של הכלה המאושרת. אולי רצוי מאד להגיע בדחיפות לשיחה ראשונית, לבדך, כדי לדבר על זה. כדי שלא תרגישי כל כך לבד. אם את באזור המרכז, תוכלי ליצור איתי קשר (בטלפון: 077-7007477), ולתאם פגישה דחופה, או לפחות לעשות שיחת יעוץ טלפונית חד פעמית (ראי פרטים באתר שלי).