ייעוץ זוגי לבד - מתי כדאי?
דנה
בהמשך לפנייתי.
⌄
שוב שלום לך ותודה על התייחסותך.ניסיתי להציע לו את האפשרות לטיפול זוגי כבר בעבר.אבל לטענתו אנחנו צעירים בשביל זההוא כל הזמן אומר לי שהוא אוהב אותי, ומעניק לי אהבה שאפילו החברים מקנאים.אבל הכל רק מבחוץ..אנחנו כל הזמן רבים בנוסף לבעיה הקודמת .לרוב זה על שטויות.זה קורה הרבה כשאנחנו מחליטים לצאת ולטייל וקצת להינות.הוא יכוללגרום לי לריב איתו ברחוב!הוא מוסיף אש למדורה כל הזמן.כמה פעמים יצא לי ללכת לפינה שקטה ברחוב ולהתפרץ מבכי .אבל הוא היה קורא לי היסטרית .ואח"כ היינו משלימים והכל היה בסדר לכמה ימים.יש לציין שאנחנו גרים קרוב אחד לשני וישנים ביחד.אך למרות זאת מקיימים יחסי מין בתדירות מאוד מאוד נמוכה.הוא בקושי יוזם. דיברתי על זה מיוזמתי הרבה פעמים ותמיד הוא אומר שאני סתם מרגישה ככה ושהוא פשוט עייף מהעבודה(הוא עובד עבודה משרדית אם זה משנה.)ושזה ישתנה .וזה באמת משתנה לתקופה של חודש. ולאחר מכן.3 חודשים של שקט מצדו. במקום טיפול זוגי הוא הציע לי לנסות לישון בנפרד לתקופה מסויימת כדי שנתגעגע אחד לשני ואולי נפסיק לריב.ניסיתי להסביר לו שאין לי בעיה, אבל אני לא מבינה איך זה ייפתור את הבעיות שלנו.הרי למרות זאת נמשיך לבלות ולצאת ביחד באותה תדירות .יש לנו כל כך הרבה בעיות שהייתי מעדיפה לפנות לטיפול זוגי אך הוא לא בעיניין מה לעשות?
ד"ר אורן חסון
להתחיל לבדך?
⌄
דנה יקרה,
כפי שכתבתי פעמים רבות, לפעמים כדאי להתחיל ביעוץ זוגי לבד, ובן/בת הזוג מצטרפים אחר-כך. וגם אם לא, הרי לא פעם יש שיפור גם כאשר אחד מבני הזוג מגיע לבדו ליעוץ.במקרה שלך, כתבת על בעיה מורכבת למדי, שקשה לדעת אם היא נפתרה או לא, ובנוסף גם על מריבות שלא ברור לי מהו מקורן (אם כי בדרך כלל מדובר בעניינים הקשורים להערכה הדדית ול"צדק", שהוא נושא הקשור להערכה הדדית ולשליטה בזוגיות; נושא הויכוח בדרך כלל לא חשוב). מכיוון שכך, קשה לתת לך תשובה יותר ממצה במסגרת הפורום.