ייעוץ זוגי: התמודדות עם שליליות וחוסר אמון

תאריך פנייה: 19.04.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
יואב
חייב עצות לגבי המשך המערכת יחסים...
19.04.2013 • 19:27

היי שלום אני בן 25 חברה שלי 22 אנחנו שנה ביחד אני מאוד אוהב אותה ומאוד רוצה שנהנה בקשראבל אני לא נהנה אני מרגיש לא מאושר בקשר הזה היא כל הזמן טוענת שאני יורד עליה בגלל שאני אומר לה שהיא סתומה והיא צריכה ללמוד והיא צריכה לעשות דברים בגלל שאני מציב לה אולטימטומיםאבל אני מרגיש שאם אני לא יציב אולטימטומים הזמן לא מחכה לי ואני לא רוצה להשאר בידיים ריקות משתיי הצדדים אז אני רוצה שתזרז עיניינים2. תמיד שאנחנו רבים ממש ריבים היא מקללת היא אלימה אם זה קורה גם לפעמים שאנחנו רבים כשאנחנו בבית אז ליד הההורים שלי היא מדברת בקול רעם או שהיא שאנחנו יוצאים היא עושה פדיחות במסעדה היא לא יודעת לשמור ריבים לאחרי זה ל4 עיניים דיברתי איתה על הדברים האלה היא אמרה שהיא תשנה והיא פשוט לא משנה היא טוענת שאני מביא אותה למצבים האלה אבל מזה קשור? צריך לדעת להתנהג בכל מצב אני מסביר לה אפשר לדבר בשקט ב 4 עיניים שיחה נעימה ועיניינית.3. היא ילדותית מאוד היא תמיד חושבת דברים שליליים שאני רוצה לעזוב אותה או שאני בוגד בה או שאני נדלקתי על מישהי אחרת כל מיני דברים כאלה שמאוד מעצבנים שלא היו ולא נבראו אחרי שאנחנו רבים ממש היא אומרת לי שהיא מפחדת לאבד אותי.4.אני מאוד אוהב אותה ותמיד הייתי אופטימי לגביי הקשר אבל בחודשיים האחרונות אני פסימי ולא יודע מה לעשות האם ללכת או להשאר כי הכל על קו המאזניייםהיא בחורה טובה מפנקת עוזרת דואגת אבל מצד שני מקללת לא יודעת להתנהג כמו שצריך , חשדנית מאוד , שלילית לגביי כל דבר , אין לה חברות היא טוענת שהחברות שלה תקעו לה סכין בגב.לא יודע מה לעשות ...

ד"ר אורן חסון
מאמר על ייעוץ זוגי לזוגות צעירים
21.04.2013 • 15:08

יואב יקר,
כשהיא "חשדנית מאד, שלילית לגבי כל דבר" ואין לה חברות, כנראה כי היא לא מצליחה להתמודד עם כך שלא כולם נוהגים בדיוק לפי הציפיות שלה, יש לה בעיה חברתית שמתבטאת גם כלפיך. העובדה שהיא מגיבה באלימות מילולית מצביעה גם היא הן על פגיעות רבה מאחרים, והן על הצורך להילחם ובעוצמה כשהיא נפגעת. גם אתה וגם היא תמשיכו לחוות את זה כל עוד היא לא תטפל בעצמה. האפשרות היחידה האחרת היא שאתה תיקח על עצמך את תפקיד המגן החי שלפניה, תגן עליה מפני פגיעות, תביע תמיכה בה והבנה אליה בכל מצב, ותהיה מוכן לספוג לפעמים גם מכות משלך אם לא תבין אותה בדיוק כפי שרצתה שתבין אותה. אולי, במשך הזמן, היא תלמד לא רק להעריך אותך אלא גם להפגין את ההערכה הזו כלפיך, ואולי אולי גם ללמוד להיות יותר בטוחה בעצמה ופגיעה פחות. זה לא קל, וזה תהליך ארוך, ולפי מה שאתה כותב - אתה לא לגמרי בנוי להיות איש טיפולי, ועם המון המון הסבלנות הנדרשת לכך. מבחינתך, אולי בצדק, כי אתה רוצה אותה אחרת ממה שהיא, ולא בטוח כמה ממה שאתה רוצה תצליח להשיג.אם היא טובה לך מבחינות אחרות, ואם אתם רוצים לתת לזה צ'אנס, אולי נכון יותר ללכת ליעוץ זוגי. ראה בבקשהמאמר על יעוץ זוגי לזוגות צעירים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083